Drama

recensie Drama

De korte dramafilm Drama gaat over een verdrietige man in een rode auto in een donker bos. Wat wij van Drama vinden, lees je in onze recensie, waar je langer voor nodig hebt om te lezen dan dat de film duurt.

Het verhaal

Een rode auto, een donker bos en een verdrietige man. Dat zijn de ingrediënten van deze film. Meer informatie zou betekenden dat we deze hele korte film zouden prijsgeven. Doen we dus niet!

Ons eindoordeel?

Oké, wij schrijven dus serieus een recensie over een film die welgeteld 104 seconde duurt. Waarom zou je in godsnaam zo iets doen? Nou, omdat speciale gelegenheden daar om vragen. Cineville bestaat namelijk tien jaar. Dit hebben ze eerder al gevierd, maar ter ere van hun tiende verjaardag brengen ze ook drie korte films uit. In iedere film zal een eigenzinnige scène te zien zijn.

Drama is de eerste van de drie korte films en zal vanaf 11 april te zien zijn als voorfilm in alle Cineville-theaters. Nou komt hij dan, onze echte recensie, waarover we ongeveer 20 keer zolang hebben gedaan dan dat het duurde om de film te bekijken.

Kort maar krachtig, beter kunnen we het niet omschrijven. En eigenzinnig, maar dat was al duidelijk. De korte film doet zijn naam eer aan, want meer drama kun je haast niet zien. Dat is ook een beetje dubbelzinnig, want drama kun je op verschillende manieren opvatten. Ten eerste als verdriet, maar ten tweede zeker ook als overdrijven. Aan jou als kijker om dat oordeel te vellen.

Wij hebben dat oordeel over wat voor soort drama Drama is al geveld. Nu jullie nog.

Regie: Noël Loozen
Cast: onbekend, al denken we Guido Pollemans
Speelduur: 104 seconden

Share

2 gedachtes over “Drama

  1. Haha, dat is het moeilijke bij korte films inderdaad. Moet je er een recensie over schrijven of is alleen melden dat je wel of niet moet zien voldoende….

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.