Dr. Knock

recensie Dr. Knock

De Franse komedie Dr. Knock gaat over een vermeende arts die op de vlucht is voor zijn schuldeisers. Eenmaal alles op de rit, komen de schuldeisers hem toch weer op het spoor. Wat wij van Dr. Knock vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Knock is een gokker uit die jaren 50, maar doet zich voor als een dokter om aan boord van een cruiseschip te komen. Dit alles om te ontkomen aan zijn schuldeisers. Als hij talent blijkt te hebben, gaat hij daadwerkelijk geneeskunde studeren. Met zijn diploma op zak vindt hij een baan in een klein dorpje. De dorpelingen zijn argwanend, maar toch wint Dr. Knock het vertrouwen. Totdat de schuldeisers hem op het spoor komen! Wat nu?

Ons eindoordeel?

Aan welke acteur denk je als eerste als je aan de term ‘feelgood film’ denkt? Grote kans dat die naam dan Omar Sy is. Dat kan een pluspunt zijn, maar op een gegeven moment ook een minpunt. In het geval van Omar Sy is dat inmiddels een minpunt. Men verwacht dan op zijn minst een leuke film. Maar Dr. Knock is flauw, zit vol geforceerde humor en Sy kan door het slechte scenario geen moment ‘shinen’. Jammer, want er zat meer in. Veel meer.

Dr. Knock is geen aanrader en misschien wel één van de slechtste films van het jaar. Sorry Omar. Tijd voor andere en wat meer gewaagde keuzes.

Regie: Lorraine Lévy
Cast: Omar Sy | Alex Lutz | Ana Girardot

Speelduur: 114 minuten

Share

2 gedachtes over “Dr. Knock

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.