Desde Allá

Desde Allá

Hoewel de titel misschien een beetje Arabisch klinkt, is het toch echt een Mexicaans-Venezolaanse film waar we naartoe zijn geweest. Desde Allá was de titel van deze misdaadachtige dramafilm. Of we de film net zo goed vonden als de mooie titel, lees je in onze korte B-recensie.

Het verhaal

Armondo is iemand die niet precies weet wat hij wil. Ondanks zijn ogenschijnlijke rustige leven als laborant, leidt hij eigenlijk een dubbelleven. Hij biedt jonge jongens geld aan om die bij hem thuis te bekijken, masturberend op de bank. Verder doet hij niets met hen! Eén van de jonge jongens is Elder, een lokale straatschoffie, die het geld wel kan gebruiken. Toch krijgen ze gevoelens voor elkaar, maar gezien de verschillen lijkt dat een onmogelijke liefde. Hoe zal dat aflopen?

Ons eindoordeel?

Desde Allá is een film die eigenlijk een beetje blijft voortkabbelen. Hij is niet goed, hij is niet slecht, hij is gemiddeld. Dat komt eigenlijk ook omdat de film redelijk vlak is en daarnaast ook nog eens vrij emotieloos. En dat terwijl het onderwerp toch meer mogelijkheden biedt. Wel willen we graag het fraaie camerawerk benoemen. Door veel gebruik te maken van scherpte-diepte is het duidelijk om wie of wat het gaat. De omgeving doet er eigenlijk niet zo toe. Dat is erg mooi in beeld gebracht!

Regie: Lorenzo Vigas
Cast: Alfredo Castro | Luis Silva | Jericó Montilla
Speelduur: 93 minuten

Share

2 gedachtes over “Desde Allá

  1. Het camerawerk is zeker fraai. De film maakt inderdaad een emotieloze indruk, maar dat past naar mijn idee goed bij het gebrek aan emotie dat het hoofdpersonage toont. Hij is lastig te doorgronden en dat maakt hem ook fascinerend.

    Acteur Alfredo Castro heeft patent op dit soort kille rollen. De eerste keer dat ik ‘m zag was in de film Tony Manero (2008) waarin hij een moordenaar speelt met een ongezonde fascinatie voor Saturday Night Fever. Die film was vanwege de donkere humor iets lichter verteerbaar. In No (2012) is hij ook de moeite waard als tegenspeler van Gael García Bernal.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.