Descent Into Maelstrom: the Untold Story of Radio Birdman

recensie Descent Into Maelstrom: the Untold Story of Radio Birdman

De documentaire Descent Into Maelstrom: the Untold Story of Radio Birdman gaat over de rockband Radio Birdman. Voor velen een onbekende band, maar in het ‘wereldje’ zijn ze toch heel bekend. Wat wij van
Descent Into Maelstrom: the Untold Story of Radio Birdman vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Radio Birdman is een rockband die niet meteen een belletje doet rinkelen bij de meeste mensen. Bij ons in ieder geval niet. Dat is ook best wel logisch, want de band wilde muziek maken die zij mooi vonden om te maken en zwichtten nooit voor het grote geld. Daardoor hebben ze in het ‘wereldje’ toch naam mee gemaakt.

Ons eindoordeel?

Om eerlijk te zijn is de documentaire saai. Heel informatief, dat wel. Maar als je een band niet kent, dan verwacht je meegezogen te worden in de documentaire. Dat is bij ons niet gelukt. Ja, de documentaire laat je kennismaken met de personen uit de band, maar dat had net zo goed een wereldberoemde band kunnen zijn. Wij willen meer weten van de muziek en niet van de mensen zelf. Bij bekende bands was dat wel interessant geweest. En 110 minuten is dan best lang.

Oké, genoeg gezeur, want er zijn zeker ook positieve punten. De ideeën van de band zijn te waarderen. Ze bleven bij hun standpunt om eigen muziek te maken. Ze lieten zich niet leiden of omvormen tot een commerciële speelbal. Wij waarderen dat wel. Daarnaast weet je nu wel hoe de band was en wie de bandleden waren. Ruimschoots neemt men de tijd de leden aan het woord te laten. De verhalen komen vanzelf, de anekdotes vliegen over tafel en het enige wat ze willen is – en wij quoten – is prachtige herrie maken. Wij vinden dat geen prachtige herrie, maar er zijn genoeg mensen die dat wel vinden. Gelukkig maar.

Descent Into Maelstrom: the Untold Story of Radio Birdman is voor ons te saai. Leden van een voor ons bekende band 110 minuten aan het woord laten is voor ons niet genoeg. Dan heeft de documentaire net wat meer pit nodig. Aan de andere kant, we kennen ze nu wel, dus daar is de documentaire – die toch informatief moet zijn – in geslaagd.

Regie: Jonathan Sequeira
Cast: Deniz Tek | Warwick Gilbert | Rob Younger | Chris Masuak
Speelduur: 110 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.