Des Nouvelles de la Planète Mars

recensie News From Planet Mars

Des Nouvelles de la Planète Mars (News Form Planet Mars) is een Franse komedie die gaat over Philippe. Dat is een hele normale man in een niet normale wereld, iets wat hij steeds slechter kan verdragen. Wat wij van Des Nouvelles de la Planète Mars vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Philippe Mars is eigenlijk een hele normale man. Alleen jammer dat de wereld om hem heen dat niet is. Zijn zoon is een veganist van de één op de andere dag, zijn dochter een streber en zijn zus wil schilderijen van zijn naakte ouders verkopen. Als vervolgens ook nog zijn humeurige collega Jerome bij hem komt wonen, wordt het helemaal te gek. Vooral als je jezelf bedenkt dat Jerome de schuldige is, waardoor Philippe een stuk van zijn oor opnieuw moest laten aannaaien.

Ons eindoordeel?

Des Nouvelles de la Planète Mars mist net dat vonkje om echt te overtuigen. Grappig is hij zeker, maar je moet wel van dat soort humor kunnen houden. Door het goede scenario is het overduidelijk dat Philippe iemand is die alles voor een ander over heeft. Dit lijkt andersom niet het geval. Met de nadruk op lijkt, want eigenlijk verlenen alle personages die Philippe helpen een wederdienst. Kom toch uit je ‘comfort zone’! En hoewel hij voortkabbelt, heeft Des Nouvelles de la Planète Mars een fijn tempo, waarin je jezelf gewoon moet laten meesleuren. Lekker luchtig.

Regisseur: Dominik Moll
Cast: François Damiens |  Vincent Macaigne | Veerle Baetens
Speelduur: 101 minuten

Share

Een gedachte over “Des Nouvelles de la Planète Mars

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.