Der Goldene Handschuh

recensie Der Goldene Handschuh

De dramafilm en thriller Der Goldene Handschuh gaat over seriemoordenaar Fritz. Hij vermoordde in de jaren 70 meerdere oudere vrouwen, die hij oppikte in de rosse buurt van Hamburg. Wisten zij veel! Wat wij van Der Goldene Handschuh vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Fritz Honka, de naam alleen al doet bibberen. En terecht, want Fritz vermoordde in de jaren 70 meerdere oudere vrouwen. Die pikte hij op in zijn stamcafé, in het midden van de rosse buurt van Hamburg. Geen plek waar de meeste mensen willen zijn, maar toch zit het er elke dag vol met voornamelijk vieze oude dronken mannen en prostituees die wel met die mannen naar huis willen. Alleen is dat bij Fritz niet zo handig, maar dat heeft niemand dan weer in de gaten.

Ons eindoordeel?

Waarschuwing vooraf. Kijk Der Goldene Handschuh niet nadat je uitgebreid getafeld hebt. Het risico dat heel je maaginhoud dan omhoog komt is namelijk wel aanwezig. Zo vies, vadsig, vuil en schmutzig is de film. Wel op een dusdanige manier dat wij er van hebben genoten. Nee, wij hebben geen één of andere rare fetisj.

De film gaat bijna absurdistisch komisch om met de moorden. Niets lijkt te gek en alles kan. Dat komische maakt de film ook heel aangenaam om te kijken. Oké, soms slaat het door en volgen ze waarschijnlijk de werkelijkheid niet, maar het verhaal staat. Dat kan ook niet anders, want de film is nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal ook. Heel bizar! En ooit iemand gezien die rompen spaart? We hopen het niet voor je.

Der Goldene Handschuh is een vieze film, maar dan in de positieve zin van het woord. Zo een film die vies is, omdat het waar is, maar waarvan het toch genieten is om te zien. Mede met dank aan de humor, waardoor je haast niet gelooft dat het waargebeurd is!

Regie: Fatih Akin
Cast: Jonas Dassler | Margarete Tiesel
Speelduur: 115 minuten

Share

Een gedachte over “Der Goldene Handschuh

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.