Demolition

recensie Demolition

Wij hebben het Amerikaanse Demolition gezien. In deze feelgood-achtige dramafilm zien we weduwnaar Davis, die niet precies weet hoe hij met de plotselinge dood van zijn vrouw moet omgaan. Dingen slopen vormen zijn uitlaatklep. Wat wij vinden van Demolition, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Davis heeft zijn vrouw verloren bij een auto-ongeluk. Hij verwerkt dit door kapotte dingen te slopen. Ook had hij net na de dood van zijn vrouw ruzie met een snoepautomaat, waarover hij een klachtenbrief schreef. Hij komt daardoor in contact met een vrouw van de klantenservice, waarna ze een band opbouwen. Zou Davis de dood van zijn vrouw te boven komen?

Ons eindoordeel?

Davis gaat best wel raar om met zijn verdriet, maar wel treffend. Je kunt van tevoren namelijk nooit bepalen hoe je op de dood van een geliefde reageert. Zijn huwelijk liep niet soepeltjes, zijn vrouw is inmiddels dood en zijn verdriet verwerkt hij daarom in het slopen van kapotte dingen. Mooi verband. Als kijker heb je medeleven, maar tegelijkertijd wil je ook dat Davis zich uit. Enerzijds een goed bedacht scenario, maar anderzijds ook iets minder goed uitgewerkt. De film is te kort voor om echt sympathie voor Davis te krijgen, al speelt Gyllenhaal vertrouwd goed. Het einde van Demolition is dan wel weer top, waarin alles op zijn plaats lijkt te vallen.

Regisseur: Jean-Marc Vallée
Cast: Jake Gyllenhaal | Naomi Watts | Chris Cooper | Judah Lewis
Speelduur: 100 minuten

Share

4 gedachtes over “Demolition

  1. Ik heb bij deze films eigenlijk telkens een beetje twijfel om te kijken, misschien toch maar eens een poging wagen!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.