Demain tout Commence

recensie Demain tout Commence

De Franse feel-goodfilm Domain tout Commence heeft Omar Sy als hoofdrolspeler. Vaak weet je dan wel dat je in ieder geval lachend de bioscoop uitgaat. In deze film zien we Samuel, die een zorgeloos leven heeft, maar van de ene op de andere dag vader is. Of wij ook lachend de bioscoop uitgingen bij Domain tout Commence, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Stel, je hebt een zorgeloos leventje en kunt eigenlijk alles doen wat je wilt. Totdat er een Britse vrouw komt, een baby in je armen gooit, zegt dat jij de vader bent en vervolgens zelf weer snel verdwijnt. Samuel overkomt het. Aan hem om er toch maar het beste van te maken.

Ons eindoordeel?

Laten we voorop stellen dat Domain tout Commence een leuke en grappige film is, waarbij je misschien nog wel een traantje moet laten ook. Niets op tegen, dit soort films, verre van dat zelfs, maar hier kennen wij er meer van. Wat daardoor voorspelbaar is, is het verhaal (toegegeven, soms ook niet), aangezien Omar Sy vaak dezelfde soort rollen speelde (Intouchables en Samba). Je weet dus eigenlijk al een beetje hoe de film gaat verlopen, zonder hem al gezien te hebben. Laten we daarom hopen dat Omar Sy – hoewel verdienstelijk – ook een keer voor een wat andere rol gaat. Conclusie, je gaat tevreden de bioscoop uit, maar het is wel een dertien in een dozijn feel-goodfilm.

Regisseur: Hugo Gélin
Cast: Omar Sy | Gloria Colston | Clémence Poésy | Antoine Bertrand
Speelduur: 117 minuten

Share

3 gedachtes over “Demain tout Commence

  1. Ik vond ‘em erg vermakelijk. Kun je nagaan, ik heb er nog best een lang stukje bij getypt, maar daar komt het op neer.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.