Deerskin

recensie Deerskin

De komedie Deerskin gaat over George, die een fascinatie voor zijn hertenleren jas heeft. Zelfs zo erg, dat hij alle andere jassen in de wereld wil ‘uitroeien’. Wat wij van Deerskin vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

George is op de vlucht voor zijn vrouw. Tijdens die vlucht ontdoet hij zich van zijn jas en koopt en hertenleren jas. en niet zomaar een jas, een jas die volgens hem alle jassen in de wereld overbodig maakt. Bij de aankoop van de jas krijgt hij een camcorder. In het dorp waar hij logeert doet hij zich vervolgens voor als een regisseur. Iets wat barvrouw Denise wel leuk vindt, want zij monteert films in haar vrije tijd.

Ons eindoordeel?

Wat een heerlijk ongewone film is Deerskin. Grappig, nooit voorspelbaar en vreemd tot en met. En dat alles op een leuke en grappige manier verwerkt. In deze film is in ieder geval ‘outside the box‘ gedacht. En verwacht geen rasechte komedie, maar zwarte komedie. Dat is humor die je moet liggen, wat bij ons in dit geval zeker het geval is.

De film is ook heel grof. Dat verwacht je eigenlijk niet, maar is hij wel. Die grofheid zorgt voor lachwekkende situaties. Als kijker vraag je jezelf ook wel af wie dit bedacht heeft. Of die hoort in een gesticht thuis, of hij verdient een Oscar voor het meest originele scenario. In dit geval is dat de regisseur zelf, Quentin Dupieux. Misschien zegt die naam je niets, maar Mr Oizo wel. Hij is namelijk ook DJ, die je kunt kennen van de monsterhit Flat Beat. De film zal ons in ieder geval altijd bijblijven.

Deerskin is een film als geen ander. Zwarte humor gaat samen met grofheid, en geen enkel moment weet je waar de film naartoe gaat. En dan dat einde, hilarisch.

Regie: Quentin Dupieux
Cast: Jean Dujardin | Adèle Haenel
Speelduur: 77 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.