Decanted.

recensie DecantedDe documentaire Decanted. gaat over meerdere wijnmakers in Amerika. Ze komen allemaal uit Napa Valley (Californië), een wijstreek die in opkomst is. Wat wij van Decanted. vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Napa Valley is nu niet de eerste streek waar je aan denkt als het gaat om goede wijnen. Toch is deze relatief kleine Amerikaanse wijnstreek sterk in opkomst. We volgen enkele wijnmakers die er met hun ervaring en passie ieder jaar weer de beste wijnen proberen te produceren. De elite speelt daar ook een belangrijke rol in.

Ons eindoordeel?

Decanted. heeft als nadeel dat er misschien wel teveel mensen voor de camera verschijnen met hun verhaal. Daardoor verlies je als kijker een beetje het overzicht in wie nu wie is en wie welke wijn produceert. De documentaire schiet dan ook te vaak van hot naar her.

Het positieve is dan wel weer dat je veel wijnen en veel verschillende verhalen voorbij hoort komen. Dat alles in Napa Valley, Californië, in Amerika, waar de wijnen steeds meer worden gerespecteerd. Wij als Europeanen krijgen daar misschien wel te weinig van mee, vanwege waarschijnlijk de vele goede wijnen hier. Dan is het toch wel leuk dat je ook ziet hoe het er in Amerika aan toe gaat. Totaal anders dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Andere technieken, moderner en misschien wel op de Amerikaanse manier: niet lullen maar poetsen. Je kunt het ook wat zakelijker noemen. Daar kunnen wij als Europeanen ook nog wel van leren. Nog een pluspunt zijn de prachtige landschappen die met enige regelmaat voorbijkomen.

Decanted. is een lekker tussendoortje, maar bij lange na geen topper, daarvoor mist hij de kracht die de wijn zelf naar verluid wel heeft. We gaan wel snel een wijntje uit de streek bestellen, maar dan wel in een lagere prijsklasse hoor, want prijzig zijn ze wel. De Screaming Eagle : Cabernet Sauvignon bijvoorbeeld, staat in de top 20 duurste wijnen ter wereld. Gemiddeld betaal je ongeveer € 2.600,- voor een fles. Santé!

Regie: Nick Kovacic
Cast: Steve Reynolds | Julien Fayard | Heidi Barrett
Speelduur: 82 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.