Death Inhabits at Night

recensie Death Inhabits at Night

De dramafilm Death Inhabits at Night (A Morte Habita à Noite) gaat over Raúl, die werkeloos is, zijn appartement moet verlaten en van wie de alcohol zijn grootste vriend is. Zijn vriendin trekt dat leven niet meer en vertrekt. Wat wij van Death Inhabits at Night vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Raúl is een werkloze man – hij is schrijver – die niet zo een haast heeft in het leven. De huur betalen hoeft niet, werk zoeken is niet zo belangrijk en alcohol is zijn beste vriend. Zijn vriendin kan daar niet meer tegen en besluit te vertrekken als blijkt dat ze hun appartement moeten verlaten. Een jong meisje dient zich dan aan, die graag in de buurt van Raúl is. Zij doet hem de ogen openen.

Ons eindoordeel?

Dat begin van Death Inhabits at Night mag er zijn. Je zit er in ieder geval gelijk goed in. Als je gevoelig bent voor mistroostigheid is de film niet aan te raden. Houd je wel van dat soort films – je hebt ze, wij zijn er daar twee van -, dan zit je gebakken. Deze film is een nog depressievere versie van Paterson.

Raúl trekt namelijk onheil aan. Kom je bij hem in de buurt, dan lijk je verdoemd. Alsof Raúl ongewild de duivel is. De alcohol is in dit geval het vuur, iets wat natuurlijk ook echt zo kan zijn. Vuur vernietigt alles op haar pad, net als alcohol. Wij hadden in ieder geval wel medelijden met Raúl, die echt perfect werd neergezet door Roney Silveira Arruda. En hoewel je er goed naar moet zoeken, heeft onze hoofdpersoon zeker heel veel liefde in zich. Hij bekommert zich om de vrouwen die hij ontmoet, of hij ze nu lang of kort kent. Verantwoordelijkheid zit dus zeker wel in hem, maar zijn grote vriend de alcohol wint het vaak, waardoor het onverantwoordelijk overkomt.

Death Inhabits at Night is het perfecte voorbeeld waarom wij graag naar IFFR gaan. Een film die naar alle waarschijnlijkheid niet in de bioscopen verschijnt, maar zeer zeker de moeite waard is om te kijken. Je moet wel tegen mistroostigheid kunnen, want dat is het hoofdingrediënt van deze film.

Regie: Eduardo Morotó
Cast: Roney Silveira Arruda | Mariana Nunes | Rita Carelli | Pedro Gracindo
Speelduur: 94 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.