Dealer

recensie Dealer

De misdaad- en dramafilm Dealer gaat over de 14-jarige Johnny. Hij woont in een tehuis en dealt drugs. Ondertussen is een bekende acteur zijn vaste klant, waarmee hij een band opbouwt. Wat wij van Dealer vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Johnny is veertien jaar en verblijft in een tehuis waar jongeren wonen. Al die jongeren hebben het thuis moeilijk, zo ook Johnny. Grote dromen heeft de nog jonge jongen. Tegelijkertijd dealt hij drugs. Zo ontmoet hij de succesvolle acteur Antony, die zijn vaste klant wordt. Twee verschillende mensen die uiteindelijk keuzes moeten maken.

Ons eindoordeel?

Ik had graag gewild dat ik Dealer, een met Ensors overladen film in België, goed vond. Dat was helaas niet het geval. Hoewel het goede acteerwerk en de rauwigheid mij konden bekoren, stikt de film in zijn eigen verhaal. Nou ja, verhaal, dat lijkt er niet echt te zijn, want er is misschien wel teveel verhaal.

Alsof de makers en schrijvers te graag willen. Het resultaat is een film die onaf lijkt, die langer had mogen duren en waarvan de kijker zelf mag bepalen hoe het afloopt. Dat is soms fijn, maar in dit geval niet. Het is overduidelijk dat Johnny de hoofdpersoon is, die in vier verschillende werelden leeft. Echt waar, vier. Niet letterlijk natuurlijk, maar figuurlijk. Bijna nergens heeft hij het goed, dat is duidelijk. Eigenlijk lijken alle mensen die hij ontmoet wel op elkaar, waarbij Johnny de lul is. Het begin was wel hoopgevend, maar vooral het laatste half uur verloren ze mij. Daar gebeurt teveel, vergeleken met het begin.

Dealer stelde mij teleur. De rauwigheid en het goede acteerwerk konden mij bekoren, maar het overvolle verhaal doet deze Belgische met prijzen overladen dramafilm de das om.

Regie: Jeroen Perceval
Cast: Sverre Rous | Ben Segers | Bart Hollanders | Veerle Baetens
Speelduur: 105 minuten
Releasedatum: 22-9-2022

Share

2 gedachtes over “Dealer

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.