Deadpool

recensie Deadpool

Wij zagen Deadpool: een soort van komische en groffe actiefilm over de antiheld Deadpool. Deadpool is een ‘mutant’ die uit is op wraak op zijn grootste vijand. Wat wij uiteindelijk van de film vinden, lees je in deze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Wade Wilson is een huurmoordenaar die de liefde vindt, vervolgens ongeneselijk ziek wordt, zijn liefde daarom verlaat en door een experiment superkrachten krijgt en ook nog eens genezen is van zijn ongeneselijke ziekte. Eén Nadeel: Wade is over zijn hele lichaam verminkt. Hij besluit het alter ego en tevens antiheld Deadpool aan te nemen om op zoek te gaan naar zijn verminker. Af en toe krijgt hij nog hulp van enkele superhelden ook. Zal hij zijn wraak krijgen en zijn liefje terugvinden?

Ons eindoordeel?

Uniek, dat is wat Deadpool is. Althans, voor een film over superhelden. De film trapt namelijk nogal tegen het genre aan. Dat blijkt voornamelijk uit de humor. Droge humor die in bijna elke scène wel terug te vinden is. Toch is de film, net als de meeste van dit soort films, voorspelbaar. Daar zijn we overigens wel voor gewaarschuwd, want Deadpool legt ons dat uit, tijdens de film. Aan actie ontbreekt het niet, maar diepgang is ver te zoeken. Kortom, een vermakelijke film die anders is dan de meeste heldenfilms, maar meer ook niet.

Regisseur: Tim Miller
Cast: Ryan Reynolds | Ed Skrein | Morena Baccarin | Brianna Hildebrand | Gina Carano
Speelduur: 108 minuten

Share

8 gedachtes over “Deadpool

  1. Ik vond ‘em heel origineel en fijn atypisch. Geeft ‘em net dat extraatje waardoor het een 8 werd bijna een jaar terug, en geen 7 van degelijkheid en prima amusement.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.