Dead & Beautiful

recensie Dead & Beautiful

De dramafilm en thriller Dead & Beautiful gaat over vijf rijke jongeren die elkaar constant uitdagen met extraverte ervaringen. Na een bezoek aan een Sjamaan blijken ze ineens vampiers. De paniek slaat toe! Wat wij van Dead & Beautiful vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Vijf rijke jongeren dagen elkaar uit verveling om de buurten uit met extraverte ervaringen. Het kan niet gek genoeg. Als blijkt dat ze na een bezoek aan een Sjamaan ineens vampiers zijn, slaat de paniek toch toe. Kunnen ze überhaupt ooit nog het daglicht zien. Ieder gaat op ontdekking uit, waarbij niet iedereen elkaar nog vertrouwt.

Ons eindoordeel?

Liefhebbers van vampierenfilms kunnen hun hart ophalen bij Dead & Beautiful, de nieuwste film van David Verbeek. Een film waarin een paar jonge maar heel rijke twenners het leven eerder zien als een speeltje dan dat zij het serieus nemen. Je moet wat hè, met je geld. Lekker decadent!

Verwacht flink wat plottwists in deze film. De films eerste twist was nog wel te waarderen, maar daarna hield het op. Het kwam de spanning in ieder geval niet ten goede. Genoeg is genoeg in dit geval. Het spelende scenario was wel leuk, maar niet uitzonderlijk. Wat wel uitzonderlijk was, was de fraaie cinematografie. Laat dat maar over aan fotograaf Verbeek.

Als kijker vond ik het ook lastig om mij te binden met de rijke twenners. Ze staan zo ver af van de werkelijkheid, dat ik met niemand medelijden had. Echt met niemand. En dat zou je eigenlijk wel moeten als we kijken naar het verhaal. Was ik een rijke stinkerd geweest dan had ik misschien begrepen wat deze jongeren drijft. Wie weet.

Dead & Beautiful kent een fraaie cinematografie, maar de meerdere plottwists droegen niet bij aan een beoogde spannende kijkbeurt. Om nog maar te zwijgen over het niet kunnen binden met deze totaal van de maatschappij afstaande rijke jongeren, die alles menen te kunnen maken.

Regie: David Verbeek
Cast: Gijs Blom | Aviis Zhong | Yen Tsao | Anechka Marchenko
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum 5-2-2021 (IFFR) | 21-10-2021 (bioscoop)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.