De Wraak van de Ninja

recensie De Wraak van de Ninja

De animatie- en familiefilm De Wraak van de Ninja gaat over Alex. Hij krijgt een ninjapop, die hem helpt om wat minder onzeker te zijn. Wat wij van De Wraak van de Ninja vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Alex krijgt op zijn verjaardag een geblokte ninjapop. Op zich niet heel speciaal, ware het niet dat die pop echte ninjaskills heeft en Alex kan helpen met zijn problemen, zoals bijvoorbeeld tegen pestkop Glenn. De pop geeft Alex zelfvertrouwen, maar de pop heeft zelf ook een doel. Hij wil namelijk een speelgoedfabrikant kapotmaken. Alex is overigens wel tegen geweld en leert de ninjapop ook een paar wijze lessen.

Ons eindoordeel?

De Wraak van de Ninja is een Deense kaskraker die jong en oud naar de bioscoop lokte. Een familiefilm dus, die ook nog eens maatschappijkritisch is. Er zit in ieder geval een duidelijke boodschap in deze film.

En die boodschap vinden wij soms best wel zwaar. Een film die te zien is voor kinderen vanaf 6 jaar, maar wij hebben daar onze bedenkingen bij. Het rapnummer bijvoorbeeld, is toch best wel eng voor kinderen van die leeftijd. En ook drugs speelt een rol, al zullen de jongsten dat misschien niet eens snappen. We worden soft gokken we, en oud, dat speelt waarschijnlijk ook mee. Dat laatste merken we bijvoorbeeld ook bij de mooie CGI. Echt mooi hoor, maar niet echt onderscheidend van andere films.

We hebben overigens best vaak gelachen bij deze film. Dat is fijn, vooral omdat het dus een familiefilm is. Lachend de bioscoop uitgaan is altijd fijn. En als je na het zien van deze film nog niet snapt dat pesten vervelend is en geweld niets oplost, dan weten wij het ook niet meer. Zo breng je dus perfect een boodschap over aan jong en oud.

Uit De Wraak van de Ninja blijkt wel dat je soms best van je af mag bijten. Al is geweld ook niet altijd de oplossing. Een familiefilm die toch best pittig is voor de allerkleinsten, maar wel grappig is en de boodschap goed overbrengt.

Regie: Anders Matthesen | Thorbjørn Christoffersen
Cast: Sara Dol | Rosa Dol | Marcella de Bie | Pascal Scherpenkate
Speelduur: 80 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.