De Wilde Stad

recensie De Wilde Stad

De documentaire De Wilde Stad gaat over Amsterdam, gezien vanuit het oogpunt van vele wilde dieren. De natuur bevindt zich niet alleen maar buiten de stad, maar ook in de stad. Alles aan elkaar gepraat door filmkater Abatutu, die op safari door Amsterdam gaat. Wat wij van De Wilde Stad vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Vanuit het oogpunt van vele wilden dieren beleven we de stad Amsterdam. Soms spontaan en soms gescript, maar altijd vanuit het oogpunt van Abatutu, een bekende filmkater. Martijn Fischer verzorgt in dit geval de voice-over. De stad is niet alleen maar een stad, maar ook natuur. En wie zegt dat de stad geen natuur is heeft het mis, want velen wilden dieren overleven hier op verschillende manieren.

Ons eindoordeel?

Hoewel De Wilde Stad een documentaire is, doet hij filmachtig aan. Het verhaal is aan elkaar gepraat door Martijn Fischer, op een in onze ogen iets te kinderachtige manier. Máár, deze documentaire is dan ook voor jong en oud, dus misschien ook wel begrijpelijk. Een script is in ieder geval aanwezig, getuige het prettige verhaallijn. Spelenderwijs kom je te weten welke wilde dieren zich allemaal in Amsterdam bevinden en waar zij zich mee bezighouden. En dat zijn veel wilde dieren, dat kunnen we je wel vertellen. Ieder heeft zo zijn eigen dagelijkse bezigheden en gevaren liggen constant op de loer. Net als bij ons mensen. Wat dat betreft erg vergelijkbaar.

De documentaire is luchtig, bij tijd en wijlen erg grappig, aandoenlijk én leerzaam. Ook kan de gemeente Amsterdam deze film perfect inzetten om meer toeristen te trekken, als ze dat überhaupt nog willen in de steeds drukker wordende stad. Naast dat we veel wilde dieren zien, komen we namelijk ook meer over de stad Amsterdam zelf te weten en de bekendere evenementen. En onze Nederlandse artiesten komen er niet slecht vanaf: goede soundtracks. Muziek en teksten die aansluiten bij wat je ziet en voelt. En als sommige van die artiesten dan Spinvis of AAPNOOTMIES heten, dan sluit het helemaal aan!

Wij zijn overigens wel blij dat we geen vrouwtjespad zijn. Waarom? Vogel dat zelf maar uit. Als je De Wilde Stad zelf gaat kijken, dan kom je daar snel genoeg achter.

Regie: Mark Verkerk
Cast: Martijn Fischer (voice-over) | Abatutu
Speelduur: 85 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.