De Kuthoer

recensie De Kuthoer

De horror- en telefilm De Kuthoer gaat over columniste Femke. Zij krijgt op sociale media allemaal vervelende verwensingen naar haar hoofd gegooid, waar ze op een dag klaar mee is. Wraak volgt! Wat wij van De Kuthoer vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Femke is columniste en heeft dus een mening. Als columniste deel je je mening namelijk met de wereld. Een mening die niet iedereen kan waarderen, want anonieme mensen reageren op sociale media niet al te leuk. Wat heet, nare verwensingen en zelfs doodsbedreigingen zijn het resultaat. Totdat Femke er klaar mee is en wraak neemt op de ‘reaguurders’.

Ons eindoordeel?

Met een titel en filmposter als De Kuthoer weet je de aandacht wel te trekken. Al is de titel ook niet heel verrassend, want op sociale media zie je vaker van dit soort achterlijke verwensingen voorbij komen richting mensen die een mening hebben. En als je dan geen tegenargument hebt, dan ga je toch lekker schelden of iemand met de dood bedreigen. Niet dus, gewoon normaal doen!

Nou laat alle reaguurders maar eens naar De Kuthoer kijken. We melden er graag bij aan alle reaguurders dat de film satirisch bedoeld is. Neem het vooral niet te serieus. Wij durven in ieder geval niet te negatief te zijn. (Oké dan, toch wel iets. Zo is het satirisch, maar misten we de echte humor die daar bijhoort. Daarnaast was het verhaallijn van de twee concurrenten die ineens geliefden zijn, ongeloofwaardig. Ook zitten er wat open eindjes aan, zoals bijvoorbeeld de schooldirecteur. Hoe loopt dat af?) Het einde was wel sterk, waarbij in dit geval het open einde fijn was.

Nu maar afwachten totdat de eerste reaguurder negatief op De Kuthoer reageert. Wie durft? Wij gokken niemand, want anders krijgen ze de goed acterende Katja Herbers achter zich aan (ze acteerde echt goed).

De Kuthoer is op 8 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Regie: Ivo van Aart
Cast: Katja Herbers
Speelduur: 90 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.