De Fietser

recensie De Fietser

De documentaire De Fietser gaat over fietsen, maar dan op een filosofische manier. Fietsen maakt onlosmakelijk deel uit van ons leven. Wat wij van de documentaire De Fietser vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Fietsen doen we allemaal. In Nederland tenminste. Zelfs zoveel dat het de normaalste zaak van de wereld is. Kijk maar naar Amsterdam, waar waarschijnlijk meer mensen zich per fiets verplaatsen dan per auto. Filmmaker en kunstenaar Kees Hin valt echter nog wat meer op: “Fietsen is een symfonie van de stad in beweging, vitaliteit; de spanning tussen geluk en ongeluk, van jong tot oud, rijk en arm”.

Ons eindoordeel?

Fietsen en wielrennen, de mannelijke Protagonist houdt er wel van. Maar is De Fietser ook het kijken waard? Jazeker, want juist die documentaire slaat een brug tussen de fiets en ons leven. Zonder fiets komen we nergens in het leven. De fiets levert verhalen op, en herinneringen. Of ze nu pleziervol of pijnlijk zijn, de fiets heeft altijd een verhaal. De voice-over fietst ons als het ware door het verhaal, op een prettige en poëtische manier. In De Fietser herkennen we ons allemaal, want de fiets zit nu eenmaal in ons DNA. En niemand die daar over klaagt! Wat een heerlijk herkenbare documentaire.

Regie: Kees Hin
Cast: –
Speelduur: 81 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.