De Boontjes

De Boontjes

De korte documentaire De Boontjes gaat over een koffiezaak in Rotterdam. In die zaak krijgen jongeren een nieuwe kans. Een kans die ze moeten aangrijpen om toch nog deel uit te maken in de maatschappij. Wat wij van De Boontjes vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In het hartje van Rotterdam zit koffiezaak Heilige Boontjes, waar ex-deliquenten en jongeren die het moeilijk hebben een kans krijgen. Rodney runt die zaak en kan uit eigen ervaring spreken dat dit je dit soort kansen moet benutten. Dit drukt hij iedereen dan ook op het hart. Je krijgt een kans, maar verneuk die niet. Mitchel is een van die jongeren, waar hij een jongere versie van zichzelf in ziet.

Ons eindoordeel?

Rotterdamser dan Rodney in De Boontjes krijg je ze niet. Een man die met zijn uitstraling misschien een strenge uitstraling heeft, maar van binnen een hart van goud heeft. Wat een goede zaak dat hij jongeren een tweede kans geeft.

En wat een engelengeduld heb je ook nodig zeg. Om al die jongeren te begeleiden om ze op het juiste pad te sturen. En hij doet dat gewoon. Hij neemt het risico dat het niets wordt, wetende dat hij er dan in ieder geval alles aan gedaan heeft. Dat hij uit eigen ervaring spreekt, maakt het voor die jongeren ook wel gemakkelijker. Hij lult niet uit zijn nek. Hij weet waar hij het over heeft. Hij is zelf het levende bewijs dat een tweede kans dus daadwerkelijk nut heeft.

Aan de andere kant zie je ook wel iets schokkends. Want je kiest er zelf niet voor uit welk milieu je komt. Je milieu kan bepalen hoe jij je leven leidt. Het is daarna alleen wel aan jezelf of je dat leven voort wilt zetten of dat je een andere weg kiest. De Boontjes is een mooie documentaire over een tweede kans krijgen en maakt deel uit van de negendelige documentaire reeks van Teledoc Campus.

Regie: Anne van Helvoort
Cast: –
Speelduur: 26 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.