De Belofte van Pisa

recensie De Belofte van Pisa

De boekverfilming en dramafilm De Belofte van Pisa gaat over Samir, die ontzettend goed trompet kan spelen. Hij doet een belofte aan zijn broer om zijn diploma op het muzieklyceum te halen. Wat er ook gebeurt. Wat wij van De Belofte van Pisa vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Samir is een talentvolle jongen, die meer dan een beetje goed trompet kan spelen. Zijn oudere broer en deins vriend Soesi zijn echter criminelen. Overvallen doen ze voor de lol, al is het geld ook wel lekker. Samir belooft zijn broer om op het Muzieklyceum Zuid zijn diploma te halen. Wat er ook gebeurt. Zou Samir, ook wel Sam genoemd, zich aan zijn woord houden, vooral als ook nog eens blijkt dat de aantrekkelijke medestudent Annelies zijn hart steelt?

Ons eindoordeel?

De Belofte van Pisa kent voor ons twee gezichten. Enerzijds vonden we hem hoopgevend, maar anderzijds vonden hem hem ook teveel van de hak op de tak gaan. De hoofdlijn is duidelijk, maar de ook zo belangrijke bijverhalen waren er voor ons te veel. Er kwam iets teveel uit de lucht vallen wat je als kijker dan maar zelf in mocht vullen.

De transformatie die je in de loop van de film ziet is gigantisch, maar dan juist wel weer mooi neergezet. Van iets te kinderlijk, naar volwassen, maar nog altijd het verleden in het achterhoofd. Coming of age dus, dat is wel duidelijk. Samir heeft een nieuw leven en daar hoort een nieuwe Samir bij. Niet helemaal, want die belofte is het hoofdverhaal waar je je als kijker aan vast kunt klampen. Die is de rode draad in de film. Overigens speelt Shahine El-Hamus de rol van Samir met verve, waarbij hij goed de hulp krijgt van upcoming star Olivia Lonsdale.

De Belofte van Pisa is hoopvol, maar weet niet altijd een keuze te maken. De rode draad is duidelijk, maar de vele zijwegen maken hem soms ook wat onoverzichtelijk.

Regie: Norbert ter Hall
Cast: Shahine El-Hamus | Olivia Lonsdale | Yorick van Wageningen
Speelduur: 110 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.