Das Mädchen und die Spinne

recensie Das Mädchen und die Spinne

De dramafilm Das Mädchen und die Spinne gaat over Mara, die haar vriendin gaat helpen met verhuizen. In het appartementengebouw gebeuren vervolgens bijzondere dingen. Wat wij van Das Mädchen und die Spinne vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Mara gaat haar goede vriendin Lisa helpen verhuizen. Ze woonden altijd samen, maar nu gaan ze ieder hun eigen weg. Tijdens de verhuizing gebeuren er bijzondere dingen die niet te verklaren zijn, maar waar Mara toch een groot aandeel in lijkt te hebben. heel het appartementengebouw lijkt op zijn kop te staan!

Ons eindoordeel?

Das Mädchen und die Spinne is een film waar je echt van moet houden. Mij pakte de ietwat vreemde film niet, mede door de verhaaltelling, haast dromerig. De toneelachtige setting, met voor mij vrij bijzondere emotieloze personages kon ik mij zelfs best wel aan storen. Daarnaast viel het op dat de personages wel heel behulpzaam zijn zonder elkaar echt te kennen. En ik weet niet wat er in het appartement in de waterleiding zit, maar als ik hen was zou ik dat water op de markt brengen!

Een vreemd begin zie je, waarin met name irritante geluiden leidend zijn. Een drilboor, een klopboor, maar ook een huilende baby zijn opmaat voor de onrust in het appartement. Dat gaat zelfs al snel over in flirterig gedrag. En niet vanuit een iemand, maar vanuit iedereen. Een grote flirtorgie, maar dan met kleren aan. Het deed ook wat denken aan een lange aflevering van een soap. Soms ook humoristisch, gelukkig. Fraai was de te horen piano, die zelf ook prominente rol heeft in de film. Die bracht mij terug naar mijn jeugd. Voyage Voyage van Kate Ryan was namelijk te horen. Alleen dan een klassieke en veel mooiere versie.

Das Mädchen und die Spinne is een bijzondere en ergens ook vreemde film. Een film die je moet liggen. Het dromerige, flirterige en toneelachtige kon mij helaas niet zo bekoren. De humor af en toe gelukkig dan weer wel.

Regie: Ramon Zürcher | Silvan Zürcher
Cast: Ursina Lardi | Henriette Confurius | Liliane Amuat
Speelduur: 99 minuten
Releasedatum:
30-9-2021 (ook via Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.