D’Ardennen

recensie D'Ardennen

De bikkelharde Belgische misdaadthriller D’Ardennen gaat over twee broers uit het criminele circuit die beide van hetzelfde meisje houden. Wat we van D’Ardennen vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Twee broers, Dave en Kenneth, plegen een overval. Dave ontsnapt, maar Kenneth wordt gepakt, veroordeeld en komt pas vier jaar later weer vrij. Kenneth zijn liefje, Sylvie, is dan inmiddels al voor Dave gevallen. Alleen dat weet Kenneth nog niet. Hoe vertel je dat aan je broer die net uit de bak komt, erg opvliegerig is, en jou al die tijd heeft beschermd?

Ons eindoordeel?

Ruw, hard, stuitend, onomwonden en ongezouten: dat is D’Ardennen. Allemaal synoniemen voor cru, en ook zeer toepasselijk. Er zit dan ook voldoende spanning in de film en eigenlijk weet je als kijker geen moment waar de film naartoe gaat. Het acteerwerk is oké, maar ook niet meer dan dat. Misschien hadden we daar net wat meer verwacht, mede gezien de aanwezigheid van Eva Baetens, die in The Broken Circle Breakdown nog schitterde. Die films zijn echter niet te vergelijken, dus vergelijken is dan ook niet eerlijk. Tot slot zijn de grauwe beelden ook passend bij het scenario en de onderlinge verhoudingen in de familie. D’Ardennen is dan ook thriller die alle ingrediënten bevat die een goede thriller behoort te hebben.

Regisseur: Robin Pront
Cast: Kevin Janssens | Jeroen Perceval | Veerle Baetens | Jan Bijvoet
Speelduur: 93 minuten

Share

2 gedachtes over “D’Ardennen

  1. De sterke grimmige sfeer is mij goed bijgebleven. Acteerwerk inderdaad niet van wereldklasse en ik vond de film qua niveau inboeten zodra men de bossen in ging. Het schokkende einde leverde de film dan toch nog een bonuspunt op.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.