Daphne

recensie Daphne

De Britse komische dramafilm Daphne gaat over de dertiger Daphne. Zoals zoveel dertigers weet ook zij niet wat ze nu echt met haar leven wil. Een overval zet haar leven nog verder op zijn kop. Wat wij van Daphne vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De dertiger Daphne weet niet wat ze in haar leven wil. Liefde bestaat niet, alleen lust. Daarnaast weet ze niet altijd de controle te bewaren, zowel privé als op haar werk. Ook met haar moeder is de relatie verre van goed. Een overval maakt het allemaal niet makkelijker, maar zorgt wel voor een andere blik op haar leven.

Ons eindoordeel?

Daphne is een hele kleinefijne en intrigerende film. Je wilt meer van haar weten, in de hoop dat ze uit haar cocon zal kruipen, net als enkele personages die voorbij komen. Ook het ‘fuck de wereld, ik doe lekker wat ik zelf wil’ spreekt ons aan. Frances Ha is wat dat betreft een vergelijkbare film. Haast jaloers word je van het leven van haar, zonder haar leven te willen hebben. Overigens lijkt Daphne geschoten zonder hele straten af te zetten. Als je goed oplet zie je op straat geregeld iemand omkijken, richting de camera. Puurder kan dus bijna niet. Daphne de film is intiem en komt heel dichtbij, al heeft het personage Daphne liever niet dat je te dichtbij komt.

Regie: Peter Mackie Burns
Cast: Emily Beecham | Geraldine James
Speelduur: 88 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.