Covid Love

recensie Covid Love

De komische korte film Covid Love gaat over twee vrijgezellen, die elkaar voor het eerst zien in een restaurant. De ober leeft alleen wel heel erg alle coronaregels na. Wat wij van Covid Love vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een vrijgezelle man en vrouw ontmoeten elkaar voor het eerst in een restaurant. Corona is alleen nog steeds het gesprek van de dag en de regels zijn nog steeds streng. Regels die de ober dan ook graag naleeft, ondanks de in de lucht hangende romantiek.

Ons eindoordeel?

Het is goed om te weten dat deze korte film, Covid Love, vooral niet bagatelliserend bedoeld is. Anders kun je de film misschien wel als kwetsbaar beschouwen. Het is vooral om aan te geven in wat voor rare tijd we leven. Daar zijn de makers in geslaagd, als je het mij vraagt. Kort, maar vermakelijk.

Een fraaie cinematografie – de credits gaan naar Rutger Storm – en een verhaal dat ook doet denken aan het datingprogramma First Dates. Let maar op de lengte van de tafel en je begrijpt waarom. Harry Piekema – ja, die van de AH-reclame, al hoort hij dat volgens mij liever niet meer – speelt een ietwat betweterige ober die de blinddate begeleidt. En hoe anders dat is in tijden van Covid blijkt maar.

Komisch, maar soms ook een tikkeltje flauw, dat wel. Nederland ten voeten uit, vooral als het aankomt op het gourmetten. En dat dit met Covid extra lastig is, blijkt wel. Ik ben overigens benieuwd of er een vervolg in zit, want hoe vergaat het de twee hoofdpersonen nu?

Interesse om Covid Love te zien? Dat komt goed uit, want dat kan hieronder

Regie: René Nuijens
Cast: Chris Poldervaart
| Sanghee Moon | Harry Piekema
Speelduur: 6 minuten
Releasedatum:
10-6-2021

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.