Coupez!

recensie Coupez!

De komedie Coupez! gaat over een regisseur die samen met zijn cast en crew een zombie-horrorfilm opneemt. Dat gaat niet soepel en dan ontketent de regisseur ook nog een vloek. Wat wij van Coupez! vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In een verlaten gebouw nemen de cast en crew een low-budget zombie-horrorfilm op. De driftige regisseur is niet zo leuk en dan blijkt hij ook nog een eeuwenoude vloek te hebben ontketend. Dit komt alleen maar ten goede van de film, maar de vraag is of ze de laatste scène wel kunnen opnemen.

Ons eindoordeel?

Je kunt regisseur Michel Hazanavicius nog kennen van het Oscar-winnende The Artist. Met Coupez! gaat hij een totaal andere kant op, met humor als belangrijkste ingrediënt, gebruikmakend van misschien wel het meest gebruikte horror-ingrediënt ooit: zombies. Het bloed vloeit in ieder geval rijkelijk!

Het eerste half uur (in een take opgenomen) vraag je jezelf echt af waar je naar zit te kijken, zo slecht is het. Dat slechte blijkt alleen juist goed te zijn. Het tweede half uur en met name het derde half uur geven de benodigde en verfrissende duiding. Dat maakt ook dat je het eerste half uur ineens met een andere blik bekijkt. Men heeft creatief en knap gefilmd. Het risico is wel dat mensen al afhaken bij het eerste half uur en de rest niet meer uit willen zitten. Niet doen, blijf zitten!

Het is dan ook een mix van genres; horror, humor en drama ineen. De manische regisseur erger je kapot aan (het was nog leuker geweest als Hazanavicius dit zelf was geweest), de kotsende zombie was hilarisch en de schijtende geluidsman doet daar nog een schepje bovenop. Al met al is deze film meer dan vermakelijk. Samenwerken en goed luisteren is het sleutelwoord! Dat is nodig ook, anders gaat onze wereld misschien wel echt naar de knoppen!

Coupez! kent een zeer trage start, maar het laatste uur geeft duiding aan het eerste half uur. Knap en creatief gefilmd, met als eindresultaat een vermakelijke film.

Regie: Michel Hazanavicius
Cast: Romain Duris | Bérénice Bejo | Finnegan Oldfield | Grégory Gadebois
Speelduur: 110 minuten
Releasedatum: 18-8-2022

Share

2 gedachtes over “Coupez!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.