Compte tes Blessures

recensie Compte tes Blessures

Het Franse Compte tes Blessures (A Taste of Ink) is een dramafilm over de bekoelde relatie tussen een vader en zoon. Als er nieuwe vrouw in het leven van de vader komt, lijkt zoonlief haar ook wel leuker te vinden dan gedacht. Onze uitgebreide C-recensie van Compte tes Blessures lees je hier.

Het verhaal

Vincent zijn moeder is overleden aan kanker. Hij vond haar laatste periode in het hier te moeilijk om zelf mee te maken, maar zijn vader Herve was er altijd voor haar. Herve lijkt Vincent nog steeds te verwijten dat hij er die tijd niet was. Vincent zingt de woede van zich af in een metalecoreband, met teksten als “Fuck you, I’m done with you”. Die teksten spreken voor zich. Het enige wat Vincent zoekt, is een beetje bevestiging en liefde van zijn vader. Als zijn vader dan een nieuwe en jongere vriendin krijgt, blijkt Vincent haar leuker te vinden dan gedacht.

Ons eindoordeel?

Compte tes Blessures is een film die aanspreekt. Niet in de eerste plaats vanwege het verhaal, maar zeer zeker om de indrukwekkende muziek en de tatoeages. Dat Vincent veel om zijn ouders geeft blijkt ook wel, getuige de tatoeages van hen in zijn nek. De laat hij op het begin van de film in zijn nek zetten. Vaderlief is daar alleen minder blij mee en steekt dit niet onder stoelen of banken. In zekere zin zoekt Vincent hier al naar een beetje bevestiging, maar krijgt die niet, net zoals zo vaak in zijn leven. Twee verbitterde stoere mannen (met kleine hartjes) die strijden om een beetje aandacht van elkaar, is in deze film mooi in beeld gebracht. Resultaat is dat Vincent al zijn agressie van zich afzingt. Thuis lijkt hij niet te kunnen winnen, dus dan maar op deze manier.

De bekoelde relatie tussen vader en zoon is dan ook waar heel de film om draait. Het is een wisselwerking tussen de twee. Hervé wil dat zijn zoon wat meer doet en Vincent zoekt alleen maar wat liefde en affectie. Die liefde en affectie lijkt er te komen met de komst van Julia, de veel jongere vriendin van Hervé. Zij stelt zich open op en werkt als een soort lijm voor de twee. Vader en zoon lijken elkaar wat beter te vinden. De vraag is alleen voor hoelang, want je weet geen moment wie er kan breken. Helemaal omdat Vincent dan ook meer gevoelens krijgt voor Julia. Hervé is niet blind en ziet dat, maar is ook een echt Alfamannetje, die vecht voor zijn positie.

Kevin Azaïs weet te overtuigen, maar ook Monia Chokri en Nathan Willcocks overtuigen. Rauw geacteerd met veel gevoel. Dat weten ze over te brengen op de kijker, waardoor je met een constante spanning naar Compte tes Blessures zit te kijken. Dat komt mede door de close-up beelden en de eerder genoemde muziek en tatoeages. Zou het nog goedkomen tussen de twee? Wij weten het, nu jullie nog.

Regisseur: Morgan Simon 
Cast: Kévin Azaïs | Monia Chokri | Nathan Willcocks | Julien Krug | Selim Aymard
Speelduur: 80 minuten

Share

2 gedachtes over “Compte tes Blessures

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.