Collateral

recensie Collateral

De drama- en misdaadserie Collateral gaat over de hoogzwangere inspectrice Kip Glaspie. Zij onderzoekt een moord op een pizzabezorger, waarvan zij denkt dat de moord helemaal niet zo toevallig is als de meeste denken. Wat wij van Collateral vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De Londense hoogzwangere inspectrice Kip Glaspie moet opdraven bij een moord op een pizzabezorger. Iedereen is ervan overtuigd dat het toeval is dat hij is vermoord, maar Kip denkt daar anders over. Zij is van mening dat hogere machten betrokken zijn en wil de waarheid boven tafel. Maar of dat nu zo verstandig is.

Ons eindoordeel?

Wat heerlijk om een actrice zonder make-up te zien. Dat moet Carey Mulligan zelf ook gedacht hebben, want een visagist zullen ze bij Collatoral niet gehad hebben. Overigens belemmerde dat haar niet om goed te acteren, want dat doet ze zeker. Het niet hebben van een visagist zou overigens logisch zijn, want de serie is rauw te noemen. Typisch Brits eigenlijk. Wij zagen vergelijkingen met The Fall, Midsommer Murders, maar zeker ook met The Bridge.

Door de verschillende verhaallijnen toe te passen, blijft de spanning erin. Die verhaallijnen komen uiteraard allemaal samen. Dat mag je ook wel van een misdaadserie verwachten, maar het dan ook doen is het tweede. Daarnaast is goed ingespeeld op de actualiteit (zie Labour, de Brexit en het bijbehorende eigenbelang).

De open eindjes zijn overigens ook prettig te noemen. En als er iets is wat je jezelf afvraagt na het zien van deze vierdelige miniserie, dan is het wel wie er in godsnaam nog wel goed is in de wereld. Want als ook de goede eigenlijk de slechte zijn, is het ver te zoeken. Je kunt je overigens afvragen of vier afleveringen genoeg was. Nu hebben ze namelijk alles in 230 minuten gepropt, daar waar twee keer zo lang het verhaal misschien wel overzichtelijker zou maken.

Collatoral brengt verschillende verhaallijnen tot één, met de juiste bijbehorende spanning. Een serie doet denken aan The Fall, Midsommer Murders en The Bridge, maar toch haar eigen handtekening heeft. Ow, en een make-uploze en goed acterende Carrey Mulligan (ze blijft mooi).

Regie: S.J. Clarkson
Cast: Carey Mulligan | July Namir | Billie Piper
Speelduur: 4 afleveringen

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.