Chronicles of a Wandering Saint

recensie Chronicles of a Wandering Saint

Waardering: 3.5 uit 5.

De komische dramafilm Chronicles of a Wandering gaat over Rita, die er veel voor over heeft om heilig te worden verklaard. Een vondst biedt uitkomst. Wat wij van Chronicles of a Wandering vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Rita is kapelbewaarder in een klein dorpje in Argentinië. Norberto, haar man, werkt met name in de avond en de nacht in een kroeg. De twee zien elkaar dus niet zoveel. In de kapel waar Rita werkt, werken veel vrouwen. Al die vrouwen doen allemaal hun best om zo heilig mogelijk te zijn. Als Rita op een gegeven moment een beeld vindt, ziet ze haar kans op heiligdom naderen. Daar denkt het lot echter anders over.

Ons eindoordeel?

Wat meteen opvalt in Chronicles of a Wandering Saint, is het prachtige kleurenpalet en het gebruik (of het niet gebruiken) van het natuurlijke licht. Daarna valt de humor op. Heerlijk droogkomische humor met een twist. In dit geval nemen ze de hak (noem het satire) met het geloof. Ieder geloof is te respecteren, maar af een toe een grapje erover maken moet kunnen. Vooral als het gaat over het heiligdom.

Vorm en inhoud komen ook zeker samen. Ze gaan hand en hand samen. Helemaal omdat er geen opsmuk is in de beelden die je ziet en de mensen die je ziet alledaags zijn. Doodnormale, lieve maar tegelijkertijd ook wereldvreemde mensen. Man Bijt Hond zou zo een aflevering over Rita en Norberto kunnen maken. De film is met name in de eerste 40 minuten erg sterk, waarna er heel onconventioneel een aftiteling volgt. Je weet niet waarom, maar later snap je waarom ze dat doen. Bijzonder gedaan en zeker van toegevoegde waarde. De laatste 40 minuten kabbelt de film gestaag verder, waarbij de droogkomische humor plaatsmaakt voor zwartere en zwaardere humor.

In Chronicles of a Wandering Saint nemen ze het geloof op de hak op een droogkomische manier. De eerste 40 minuten zijn heerlijk, waarna ze langzaam overgaan naar zwartere en zwaardere humor. Een aangename film waarvan je er weinig ziet, mede door zijn inventiviteit.

Regie: Tomás Gómez Bustillo
Cast: Mónica Villa | Iair Said | Mauricio Minetti
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum: 29-10-2023 (LIFF)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.