Charlie en Hannah Gaan Uit

recensie Charlie & Hannah Gaan Uit

De romantische komedie Charlie en Hannah Gaan Uit gaat over liefde, seks en exen. Dat alles komt ter sprake als de twee meiden samen op flink op stap gaan. Wat wij van de overwegend zwartwit-film Charlie en Hannah Gaan Uit vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Charlie en Hannah houden op zijn tijd wel van een drankje en een lekker snoepje. Dat snoepje nemen ze dan ook als ze op stap gaan in Antwerpen. Alles en iedereen om hen heen verandert en ze komen in een wereld terecht die wij alleen in onze dromen tegenkomen. Wel komen er een aantal exen voorbij, die toch een rode draad in hun levens zijn. 

Ons eindoordeel?

Het is moeilijk om inventief te zijn in de filmwereld. Charlie en Hannah Gaan Uit is daar enigszins een uitzondering in. Een mengeling tissen Frances Ha en Annie Hall, aangevuld met genoeg fantasie. De voornamelijk zwart-wit beelden zijn fraai en doen haast film noir aan. De diegaande verhalen zijn soms intrigerend, maar helaas ook wel eens iets te veel van het goede. Net als het acteerwerk, waar we niet helemaal van overtuigd zijn. Toch wint de inventiviteit het en is Charlie en Hannah Gaan Uit een vermakelijke film.

Regie: Bert Scholiers
Cast: Evelien Bosmans | Patrick Vervueren | Daphne Wellens | Sigrid ten Napel
Speelduur: 75 minuten

Share

Een gedachte over “Charlie en Hannah Gaan Uit

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.