Charcoal

recensie Charcoal

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm Charcoal gaat over Irene en haar gezin, die de touwtjes aan elkaar moet knopen. Een oplossing dient zich aan, maar die heeft wel gevolgen voor het gezin. Wat wij van Charcoal vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Irene en haar gezin moeten de touwtjes aan elkaar knopen. Haar man stookt houtskool, maar dat levert niet genoeg geld op. Helemaal niet omdat ze ook nog de zorg hebben voor de vader van haar man, Firmino. De man ligt alleen maar op bed en is afhankelijk van zuurstof. De nieuwe verpleegster biedt een mogelijkheid om uit de problemen te komen, maar die heeft wel gevolgen.

Ons eindoordeel?

Charcoal heeft wel iets weg van een thriller. Zo een thriller waar de spanning toeneemt en waarvan je steeds meer wil komen te weten. En, niet geheel onbelangrijk, met een heel klein beetje humor. En juist die humor zorgt ervoor dat deze film zich onderscheidt.

Een rauwe en troosteloze bedoeling zie je. Bewust uiteraard, want dat past perfect bij de situatie waarin Irene en haar familie zich bevinden; een uitzichtloze situatie. Het beeld en het verhaal sluiten dan ook op elkaar aan. Ook de verschillende personages zorgen voor wat extra’s. Ieder personage heeft zijn of haar verhaal. Als kijker vind je daar wel wat van. Helemaal omdat je zelf het totaal beeld hebt, iets wat de inwoners van het dorpje niet hebben. Die extra informatie helpt de kijker, maar gelukkig niet in alles. Altijd fijn als de film het plot niet meteen vanaf minuut open en bloot op tafel legt. En dat einde, ja, dat maakt deze wel wat trage film extra het kijken waard.

Charcoal is een dramafilm die wel wat weg heeft van een thriller. Rauw en troosteloos, waarbij de uitzichtloosheid er vanaf spat. Dat alles met een klein beetje humor.

Regie: Carolina Markowicz
Cast: César Bordón | Maeve Jinkins | Rômulo Braga
Speelduur: 107 minuten
Releasedatum: 16-5-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.