Chanson Douce

recensie Chanson Douce

De dramafilm Chanson Douce gaat over oppas Louise. Zij gaat oppassen bij een gezin omdat de ouders het te druk hebben met hun eigen baan. Dat gaat heel goed, maar Louise neemt op een gegeven moment misschien wel een te prominente plek in in het gezin. Wat wij van Chanson Douce vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Paul en Myriam hebben twee kinderen waar Myriam het grootste gedeelte van de tijd voor zorgt. Aangezien ze ook weer wil gaan werken als advocate, huren ze een oppas in. Die oppas is de ervaren rot in het vak Louise. Die is zeer goed in haar vak, maar neemt op een gegeven moment misschien wel een te prominente plek in in de familie.

Ons eindoordeel?

De boekverfilming Chanson Douce is een beangstigende film. Je legt als ouder namelijk het lot van je kinderen in de handen van iemand van buiten. Dat kan iemand binnen de familie zijn, maar in het geval van Paul en Myriam is dat dus een betaalde oppas die zo een beetje dag en nacht aanwezig is. Dat laatste zorgt ervoor dat Louise beetje bij beetje de familie naar haar hand probeert te zetten. Manipulatief, maar dan op een heel onopvallende manier.

Op het begin is dat nog wel grappig. Het komt heel ongemakkelijk over en Louise past zich makkelijk aan aan het gezin. Maar wat we weinig zien, is het leven van Louise buiten het gezin om. Heeft ze dat überhaupt wel en is ze niet aan het overcompenseren. Zorgen dat alles goed gaat, daar waar haar eigen leven misschien verre van vlekkeloos liep. De constante vragen maken de film interessant.

Overigens is er ook een andere kant van het verhaal. Want zowel Paul als Myriam lijken wel heel weinig aandacht aan de kinderen te spenderen. Logisch dat iemand dan invloed gaat hebben op de kinderen. We vonden de film lange tijd ook saai, maar geloof ons als we zeggen dat vooral het laatste half uur dit meer dan goed maakt. Daar komt alles samen. Een twist, die zo uit de hoge hoed komt. Een twist ook die voor ons nodig was en je verbijsterd achterlaat.

Chanson Douce is het eerste uur ongemakkelijk, grappig en ook saai. Maar dan dat laatste half uur, waar een twist ervoor zorgt dat je verbijsterd achterblijft. Voor ons maakte dat alles meer dan goed.

Regie: Lucie Borleteau
Cast: Karin Viard | Antoine Reinartz | Leila Bekthi
Speelduur: 98 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.