Caught in the Net

recensie Caught in the Net

De documentaire Caught in the Net gaat over drie jonge vrouwen die zich voordoen als 12-jarigen. Dan wachten ze tien dagen lang in een filmstudio op ranzige reacties die ze krijgen van mannen op social media. Wat wij van Caught in the Net vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In tien dagen tijd melden zich bijna 2.500 oudere mannen op social media bij drie jonge vrouwen. Die vrouwen zijn meerderjarige actrices, maar doen zich voor als 12-jarigen. Dit allemaal in opdracht en in de filmstudio waar kinderkamers zijn nagemaakt. Die mannen zetten aan tot seks, laten ongewenste foto’s zien en chanteren de meisjes zelfs. Maar ze weten dus niet dat ze deel uitmaken van een project! De drie vrouwen worden gevolgd vanaf de casting, tot de ontmoeting met de mannen.

Ons eindoordeel?

Wat een eng concept zien we in Caught in the Net. Nog enger is het aantal en de inhoud van de reacties van al die viezerikken. Dan ben je echt ziek in je hoofd! Ik ben dan ook ruim 90 minuten misselijk geweest bij het zien van deze documentaire. Ook daarna bleef mijn maag het moeilijk hebben. Het is ranzig, schokkend en ongelooflijk hoe ziek mensen kunnen zijn. En dat verdomme nog niet toegeven ook terwijl er gewoon duidelijk bewijs is. Thuis of op het werk hebben die viezerikken waarschijnlijk niets te zeggen, dus richten ze zich op 12 jarige meisjes. Echt te erg voor woorden.

En het ergste is misschien nog wel dat je hier met de opvoeding van je dochters – ook van zoons trouwens, want ook die worden online misbruikt – gewoon rekening mee moet houden. Ik hoor mijzelf over een jaar of tien al met mijn dochter praten: ‘Let op schat, want er zijn een hoop viezerikken in de wereld die misbruik van je willen maken.’ Meer kun je haast niet doen. Erover praten en ze proberen te behoeden, want het zijn echte roofdieren die hun aas in de val laten lopen.

Een verschrikkelijk concept zien we dus in deze documentaire, maar wel goed dat ze het hebben gedaan. Bewustwording op een confronterende manier. Je ziet zelfs een vrouw voorbij komen. Alles gaat om het aanpraten van een schuldgevoel. De macht grijpen, boven iemand staan. En godzijdank bestaan er ook nog goedzakken. Het einde wat wat ons betreft nog sterker en krachtiger gemogen. Een dikke punt, zonder open eindjes. Want hoewel we weten dat de politie is geïnformeerd, weten we de afloop niet. Jammer, want viezerikken horen te weten wat er met ze kan gebeuren!

Caught in de Net is een misselijkmakende documentaire. Je ziet vele viezerikken voorbij komen die misbruik maken van meisjes. Pas op, want tijdens en na de documentaire ben je misselijk. Brrrr, wat een enge wereld met zieke mensen.

Regie: Barbora Chalupová | Vít Klusák
Cast: –
Speelduur: 100 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.