Carmen & Lola

recensie Carmen & Lola

De dramafilm Carmen & Lola gaat over twee meisjes die in een Romagemeenschap leven in Madrid. Carmen leeft zoals het moet, maar Lola wil liever wat anders. Ze trekken steeds meer naar elkaar toe. Wat wij van Carmen & Lola vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Carmen is opgevoed in een Romagemeenschap in één van de buitenwijken van Madrid. Daarnaast is ze op haar 17-jarige leeftijd al verloofd met een leuke jongen in de wijk. De Roma zijn heilig voor haar, net als de bijbehorende religie. Dat betekent trouwen, kinderen krijgen en vooral veel zorgtaken op je nemen. De 16-jarige Lola leeft ook in die Romagemeenschap, maar denkt anders over haar toekomst. Helemaal omdat zij niet op mannen valt, maar op vrouwen, iets wat een doodzonde is. De twee trekken steeds vaker naar elkaar toe.

Ons eindoordeel?

Het zien van Carmen & Lola deed ons pijn in ons hart. Want waarom mogen twee verliefde mensen niet bij elkaar zijn? Je hebt toch het beste voor met je kind. Nee, in plaats daarvan denken de ouders alleen maar wat anderen van hen zouden vinden. Lekker egoïstisch ben je dan bezig. Je merkt het al, we zijn er ook boos van. Dat krijgt de film voor elkaar. Missie geslaagd dus.

Die vervelende ouders zijn overigens wel erg goed in hun rol. Zij weten perfect het gevoel over te brengen dat wij moeten zien. De twee meiden zelf hebben nog wel het een en ander te leren. Geen probleem, want ze zijn nog jong. Voor het overige is de film soms nog wel wat voorspelbaar. Als je vaker LHBT-films ziet, dan weet je wel zo een beetje wat er gaat gebeuren. Behalve het einde. Dat raad je niet. Of toch wel. Het is maar net wat je wel of niet wilt zien.

Carmen & Lola deed ons pijn om te zien. Zoveel liefde is er te zien, maar als elkaar dat niet wordt gegund, dan is dat niet lief. Daar word je gewoon boos om.

Regie: Arantxa Echevarria
Cast: Rosy Rodriguez | Zaira Morales
Speelduur: 103 minuten

Share

Een gedachte over “Carmen & Lola

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.