Cargo

recensie Cargo

De dystopische dramafilm Cargo gaat over Andy en zijn gezin. Ze proberen niet besmet te raken door een virus, waar het merendeel van Australië mee besmet is geraakt. Raak je besmet, dan is de kan groot dat je verandert in een bloeddorstige zombie. Wat wij van Cargo vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Andy, zijn vrouw en kleine dochter proberen uit de greep van een virus te blijven. Hoe? Door niet in aanraking te komen met bloeddorstige zombies die het virus overbrengen. Andy doet alles om zijn vrouw en dochter te beschermen. Maar lukt hem dat ook?

Ons eindoordeel?

Zombiefilms zijn er al veel gemaakt. De één wat beter dan de ander en ook wat serieuzer. Cargo volgt de weg van een serieuzere zombiefilm. Fijn is dat. Al redelijk snel heb je in de gaten dat er iets niet klopt. Waar het begin van de film nog aanspreekt, verliest de film op het einde aan kracht. Te voorspelbaar. We missen net de verrassende twist die nodig was. Die kwam voor ons helaas niet. Cargo had de potentie onderscheidend te zijn, maar is het helaas niet. Het mist overtuiging en inhoud. Ook Martin Freeman redt de film dan niet. Jammer. Gelukkig zijn de meningen verdeeld. Lees de blog van Kurt bijvoorbeeld maar eens.

Regie: Ben Howling | Yolanda Ramke
Cast: Martin Freeman | Simone Landers | Anthony Hayes | Susan Porter
Speelduur: 104 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.