Captain Fantastic

recensie Captain Fantastic

De Amerikaanse feelgood en dramafilm Captain Fantastic gaat over Ben, die zijn zes kinderen op zijn geheel eigen wijze opvoedt, ook nadat zijn vrouw net is overleden. Dit tot tegenzin van zijn schoonouders. Wat wij van Captain Fantastic vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van zijn of haar kinderen opvoeden. Zo ook Ben en zijn vrouw. Als zij komt te overlijden willen Ben en zijn zes kinderen haar eervol begraven, maar Ben zijn schoonouders hebben hier andere ideeën over, net als over de opvoeding van de kinderen. De strijd barst los om de kinderen! Wie heeft er nu gelijk?

Ons eindoordeel?

Captain Fantastic doet zijn naam eer aan: fantastisch. Wij vinden het een heerlijke film, vol met wijze levenslessen. De manier waarop Ben zijn kinderen opvoedt is bewonderenswaardig, maar je stelt er ook vragen bij. Al weet je nog alles van de wereld, dat betekent niet dat je wereldwijs bent. Dat is ook precies wat de grootouders Ben willen meegeven. De continue strijd en het zoeken naar het goede voor zijn kinderen staat centraal. Captain Fantastic geeft je een lach, een traan en laat je nadenken. Voor ons een haast perfecte feelgood film.

Regisseur: Matt Ross
Cast: Viggo Mortensen | George Mackay | Kathryn Hahn | Missi Pyle
Speelduur: 118 minuten

Share

4 gedachtes over “Captain Fantastic

  1. Ik ben waarschijnlijk in de minderheid, maar de film deed me eigenlijk bijzonder weinig en moet ook eerlijk bekennen dat hij geen blijvende indruk heeft achtergelaten…had ik van te voren niet verwacht na alle lovende recensies.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.