Cam

recensie CamDe mysterische horrorfilm Cam gaat over webcammeisje Alice. Als ze haar account hacken, blijkt een kopie van haar de show te hebben overgenomen. Ze gaat op zoek naar de dader. Wat wij van Cam vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Alice verdient haar geld als webcammeisje. Uit de kleren gaan en mannen (en vrouwen) laten betalen om naar je te kijken. Haar broertje weet dat, maar haar moeder niet. Ze heeft als doel om de top tien van webcammeisjes te halen. Iets wat haar lijkt te lukken, maar alleen omdat haar account is gehackt. Wie is de schuldige? Een kopie van haarzelf, die Alice in de problemen brengt. Ze gaat op zoek naar de dader.

Ons eindoordeel?

Cam is geen traditionele horrorfilm. Anders hadden wij de film ook niet bekeken, aangezien die traditionele horrorfilms niet aan ons besteed zijn. Mysterische horrorfilms dan weer wel. De film is voor ons een beetje een ondeugende kruising tussen Clueless en The Neon Demon is. Het pesterige, maar ook de bekendste en de beste willen zijn. Dat zit in die beide films. Al is Clueless natuurlijk geen horrorfilm, maar vergelijkingen zijn te maken, want tieners komen er genoeg voorbij. Wat dat betreft komt The Neon Demon dichter in de buurt, waarbij het enige verschil de modewereld en de webcamwereld lijkt te zijn. Zouden de schrijvers The Neon Demon als voorbeeld hebben genomen?

En hoewel er geregeld een tiet voorbij komt, vinden we Cam redelijk veilig. Niet uitdagend genoeg voor een film die over webcammeisjes gaat. Zeker niet als je de film als horrorfilm betitelt. Mysterisch is hij wel. Dat komt ook door het goede scenario, al hebben we op het einde toch nog wel wat vragen. Vragen die onbeantwoord blijven. Op zich niet erg hoor, maar dat zou een aantal onverklaarbare dingen verklaren. Het acteerwerk van Madeline Brewer als Alice is overigens fris en als cammeisje is ze perfect gecast.

Cam is geen traditionele horrorfilm. Ga hem dan ook niet met die blik bekijken, want dat kan je mening bepalen. Het goede scenario lijkt wel afgekeken van The Neon Demon, maar ja, dat gebeurt zo vaak in de film- en echte wereld. Goed afgekeken? Niet goed, maar ook niet slecht, laten we het daar op houden.

Regie: Daniel Goldhaber
Cast: Madeline Brewer | Patch Darragh | Melora Walters
Speelduur: 94 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.