Call Jane

recensie Call Jane

De dramafilm Call Jane gaat over Joy, die haar tweede kindje verwacht. Slecht nieuws zorgt er echter voor dat ze zich moet richten tot ‘The Janes’. Wat wij van Call Jane vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Joy verwacht in 1968 haar tweede kindje, 15 jaar na de geboorte van haar dochter, als blijkt dat haar leven in gevaar is. Artsen kunnen en willen haar niet helpen, maar ‘The Janes’ doen er alles aan om haar wel te helpen. Met name Virginia heeft een groot aandeel in het helpen van vrouwen zoals Joy. Uiteindelijk besluit ook Joy zelf om andere vrouwen te helpen.

Ons eindoordeel?

Zouden de makers expres hebben gekozen voor de naam Joy in Call Jane? Dat kan haast niet anders, zou je denken. Een vrouw die niet bepaald plezier uit het leven haalt. Ze heeft een werkende man, die verwacht dat thuis alles op orde is als hij klaar is met werken. Een film met een politiek correcte boodschap, waar je eigenlijk niet zoveel op tegen kunt hebben.

Een politiek correcte boodschap dus, maar geen denderende film. Het een sluit het andere dan ook niet uit. Het is allemaal binnen de lijntjes wat je ziet. Noem het braaf. Je behoort mee te leven met Joy. Dat doe je in zekere zin ook, maar de voorspelbaarheid zorgt ervoor dat je met je ogen dicht ziet wat er gaat gebeuren. Dat kun je echt uittekenen. Daarnaast vraag ik mij af hoe het nu is met de gezondheid van Joy. Haar probleem verdwijnt namelijk als sneeuw voor de zon. Cinematografisch gezin prima, maar ook hier te braaf. Een wat rauwer beeld had beter gepassen. Maar ja, wat als bestaat niet.

Call Jane is een voorspelbare film waarbij men vooral binnen de lijntjes kleurt. De politiek correcte boodschap kun je niet zoveel op tegen hebben, maar uiteindelijke is het geen denderende film. Deze crowdpleaser is gewoon niet aan mij besteed.

Regie: Phyllis Nagy
Cast: Elizabeth Banks | Sigourney Weaver | Kate Mara | Cory Michael Smith
Speelduur: 121 minuten
Releasedatum: 8-12-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.