Calibre

recensie Calibre

In de psychologische thriller Calibre gaan twee mannen een weekendje jagen in een afgelegen gebied in Schotland. Wat een leuk weekend had moeten zijn, ontaardt in een steeds groter drama. Wat wij van Calibre vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Vaughn en Marcus zijn twee jeugdvrienden die gaan jagen in een afgelegen gebied van Schotland. Vaughn weet pas net dat hij vader wordt, dus hij wil ook wel even zijn gedachten verzetten. Er gaat namelijk nogal wat veranderen in zijn leven. Op de eerste dag dat ze gaan jagen gaat het gelijk al mis. Wat moeten ze nu doen?

Ons eindoordeel?

Macaber, dat is Calibre toch wel. En dan niet de beelden die je ziet, maar eerder het scenario. Dat scenario is overigens zeer goed, waarin de spanning zich langzaam opbouwt. Het acteerwerk laat her en der wel te wensen over. Net niet puur genoeg. Niet dat het slecht is, maar het zou de film net wat meer geloofwaardigheid geven. Ook komt de film net iets te gemaakt over, voor de prachtige omgeving waar het zich afspeelt. Dat doet verder niets af aan Calibre, want dat is een spannende thriller. En daar draait het toch om, dat hij je pakt, dat hij aanspreekt. Ga je binnenkort wandelen in de bossen? Pas dan maar op…

Regie: Matt Palmer
Cast: Jack Lowden | Martin McCann | Tony Curran | Ian Pirie | Kate Bracken
Speelduur: 101 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.