Café Society

Café Society recensie

Woody, Woody, Woody! Wat hebben wij toch met een rare relatie met jou. Het ene moment floreer je en het andere moment is het helemaal niets. Wat we van je nieuwste film Café Society vinden? Dat lees je in onze C-recensie. Oftewel, een iets langere recensie dan jullie normaal van ons gewend zijn. Waarom? Nou, omdat een film van Woody Allen gewoon niet te recenseren valt in 175 woorden. Ook Café Society niet!

Het verhaal

We leven in de jaren 30, waarin de filmwereld net groot begint te worden. Bobby (Eisenberg) is zijn leventje in New York wel een beetje zat. In plaats van in een antiekwinkel voor zijn vader te werken, werkt hij liever in Hollywood tussen alle filmsterren. Voor zijn ome Phil (Carell) welteverstaan, die het daar als impresario al lang gemaakt heeft. De twee hebben elkaar nog nooit gezien, maar dat lijkt niets uit te maken. Na een moeizame start, klimt Bobby langzaam op de ladder. Dit mede dankzij secretaresse Vonnie (Stewart), die hem namens ome Phil heel Hollywood rondleidt.

Bobby is inmiddels al lang verliefd op haar. Er is alleen één probleem. Zij vindt hem ook wel leuk, maar ze heeft al een verhouding met een andere man. Als die man besluit zijn vrouw niet te verlaten en de verhouding verbreekt, besluit ze toch voor Booby te kiezen en naar New York te gaan. Ow nee, wacht, toch niet. Haar minnaar besluit namelijk toch ineens voor haar te kiezen, en prompt ze laat Bobby vallen.

Bobby is er wel klaar mee en verhuist alsnog terug naar New York, waar hij samen met zijn criminele broer een nachttent runt. Niet onverdienstelijk, want al snel komt heel de Amerikaanse jetset bij hen op bezoek. Inmiddels heeft hij ook een prachtige vrouw (Lively) ontmoet en krijgt hij een kind. Vonnie en haar minnaar, die inmiddels getrouwd zijn, komen uiteraard ook even langs. Is de liefde tussen Vonnie en Bobby wel echt over?

Ons eindoordeel?

Gelijk bij de eerste scene al weet je dat je naar een film van Woody Allen zit te kijken. De muziek, de prachtige kleurrijke beelden en natuurlijk de welbekende voice-over (dit keer van Woody zelf).

Na een sterke start waarbij je jezelf afvraagt waar de film naartoe gaat, zwakt hij in de loop van de tijd toch een beetje af. Hij kabbelt eigenlijk een beetje voort, waarbij je het idee hebt dat de film langer duurt dan daadwerkelijk het geval is. In dat geval vonden wij hem net wat te lang duren, vooral omdat we het idee hadden dat de film niet ergens naartoe ging. Is dat erg? Nee helemaal niet. In tegenstelling zelf. Soms is het wel fijn als een film nergens naar toe gaat. Soms vertelt een film gewoon een verhaal en mag je zelf invullen hoe hij afloopt. Café Society is in ieder geval zo een film.

Wat valt ons nog meer op? Wij waren blij verrast met de humor die er in de film zit. Is het niet Bobby, dan is het wel zijn vader, of anders zijn zus of zwager. De film is hierdoor lekker luchtig en kijkt lekker weg.

Ook het sterke acteerwerk waren we zeer tevreden over. Bijna iedereen zet wel een goede rol neer. Oké, er wordt overgeacteerd, maar dat zijn we gewend in films van Woody. En laten we eerlijk zijn, dat moet je kunnen. Eisenberg gaat het in ieder geval goed af. De casting van Stewart vonden we alleen een beetje ongelukkig. Zij lijkt gewoon niet te passen in een jaren 30 film. Dat kwam niet ten goede van haar acteerwerk, waar we normaal best wel heel tevreden over zijn.

Al met al is Café Society niet top, maar zeer zeker ook niet slecht. Eigenlijk een beetje gemiddeld. Voor ons is dat redelijk uniek bij een film van Woody, want zoals in de inleiding al geschreven, vinden we zijn films of heel goed, of heel slecht!

Regie: Woody allen
Cast: Jesse Eisenberg | Kristen Stewart |  Steve Carell | Blake Lively

Share

4 gedachtes over “Café Society

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.