Broeders

recensie Broeders

De dramafilm Broeders gaat over twee broers die naar Syrië reizen om hun jongere broertje te zoeken. Wat wij van Broeders vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Hassan en Mourad zijn twee broers die naar Syrië reizen om hun jongere broertje te zoeken. Hun zoektocht door Jordanië en Syrië gaat echter niet zonder slag of stoot. Ze raken verzeild in een conflict, waarvan de vraag is of ze er nog uit raken. Brengt dit de broers dichter bij elkaar, of creëert het juist meer afstand tussen de twee?

Ons eindoordeel?

Broeders (niet te verwarren met het vorig jaar verschenen Broers) heeft een aansprekend onderwerp en locatie. Als een film dan over een dergelijk actueel onderwerp gaat, verwacht je wat meer rauwheid. De rauwheid van het leven in het heetst van de strijd. De wat geforceerde CGI draagt daar niet aan bij. Los daarvan doet Broeders zijn naam op meerdere fronten eer aan en is het meer dan alleen een verhaal over radicalisering. Wel jammer dat de onbenulligheid zo een prominente rol speelt in zo een serieus onderwerp. Desalniettemin weet Broeders je toch mee te nemen naar het gevaarlijke onbekende. Het kan alle kanten op met het verhaal en dat is bij Broeders nog helemaal zo gek nog niet.

Regie: Hanro Smitsman
Cast: Achmed Akkabi | Walid Benmbarek | Bilal Wahib
Speelduur: 92 minuten

Share

4 gedachtes over “Broeders

  1. Heb deze gisteravond ook gezien en vond’m erg sterk. Gelijk wat betreft de CGI. Wat betreft de onbenulligheid, doel je daarmee op de houding van die broer met het rode jasje?

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.