Brimstone

recensie Brimstone

De Nederlandse thriller annex western Brimstone speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. Liz is een jonge vrouw die een excentrieke dominee maar niet van zich af kan schudden. Wat wij van Brimstone vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Liz is een jonge vrouw met een mooi gezin, totdat er een excentrieke dominee ten tonele verschijnt. Die dominee heeft niet veel goeds in en heeft als doel het leven van Liz kapot te maken.

Ons eindoordeel?

Brimstone is geen klassieke western. Het is eerder een thriller, die gebruik maakt van herkenbare elementen uit een western. Een trage thriller overigens, waar je wel even voor moet gaan zitten. Hoewel de onderwerpen ook van deze tijd zijn (feminisme en het geloof), wist Brimstone ons niet voldoende te overtuigen. Het acteerwerk vonden we vlak en uiteindelijk beklijfde de film niet genoeg. Dat is een kwestie van smaak. We hadden er te weinig gevoel bij, te weinig affectie met Liz, terwijl ze toch het een en ander meemaakt. Neemt niet weg dat Brimstone cinematografisch en qua scenario sterk is. Allerlei kleinere plotwendingen en verwijzingen vliegen je om de oren, waardoor je de film haast wel een tweede keer moet en wil kijken om hem beter te begrijpen.

Regie: Martin Koolhoven
Cast: Dakota Fanning | Guy Pearce | Kit Harington | Carice van Houten
Speelduur: 148 minuten

Share