Boy Meets Gun

recensie Boy Meets Gun

De dramafilm en crime Boy Meets Gun gaat over muurbloempje Maarten. Nadat hij getuige is van een winkeloverval, komt hij in het bezit van een pistool. En dat pistool geeft hem vertrouwen. Wat wij van Boy Meets Gun vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Maarten is nogal een muurbloem. Als vader, maar zeker ook als docent filosofie. Als hij getuige is van een winkeloverval en het pistool in zijn handen komt, besluit hij dit mee naar huis te nemen. Het pistool verandert hem. Hij voelt vertrouwen, daar waar hij dat eerst miste. Maar het pistool geeft hem ook macht, macht om voor gerechtigheid te gaan.

Ons eindoordeel?

Meer dan genoeg zwarte humor en wraak in Boy Meets Gun. Nou, dan heb je aan ons een goede. Vooral als het nog goede zwarte humor is ook. Luchtigheid ten top ook, in een verder toch wel gewelddadige film. En wie zegt dat ze in Nederland geen goede scenaristen hebben, die hebben het mis. In dit geval verdient Willem Bosch een dikke pluim. Want wat een goed scenario met een perfecte opbouw. En dan dat slot. Wij hadden het nooit kunnen verzinnen! Bijna on Nederlands.

Het succes zit hem in de gerechtigheid. Maarten houdt daar wel van en past dit toe. Dat dit niet helemaal volgens de regels gaat boeit voor de kijker niet. Door het trauma dat Maarten heeft opgelopen, geef je hem namelijk groot gelijk. En door die humor blijft het dus ook luchtig. Behapbaar en ook niet te zwaar. De macht is nooit overmatig aanwezig, maar wel heel herkenbaar. Eerst bij anderen, daarna bij hem.

Boy Meets Gun is een heerlijke Nederlandse film die zwarte humor perfect toepast. Alles is raak en het scenario werkt als een tierelier. Hoewel Maarten fout bezig is, vergeef je het hem toch.

Boy Meets Gun is op 5 februari om 21.20 uur te zien op NPO 3.

Regie: Joost van Hezik
Cast: Eelco Smits | Victor Ijdens | Mara van Vlijmen
Speelduur: 86 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.