Bovennatuurlijk nv

recensie Bovennatuurlijk NV

De komische korte dramafilm Bovennatuurlijk nv gaat over een superheld die ook gewoon zijn brood moet verdienen. Hoe? Door mee te spelen in lucratieve reclamefilmpjes. Het leven is tenslotte al duur genoeg. Wat wij van Bovennatuurlijk nv vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Superhelden zijn net sport- en muzieksterren. Die willen ook wel eens een extra zakcentje bijverdienen door nevenactiviteiten te doen. In het geval van de superhelden doen ze mee in lucratieve reclamecampagnes. Want van gratis de wereld redden kunnen ze ook niet rond komen. Jozef en zijn superhelden zoon Lars benaderen Bovennatuurlijk nv voor zo een filmpje.

Ons eindoordeel?

Bovennatuurlijk nv is de eerste korte film van Thomas Vanbrabant. Een goede eerste aanzet, waar vooral het kleurgebruik opvalt. Mooi kleurgebruik. Daarnaast is goed gebruik gemaakt van scherpte-diepte. Ook de maatschappijkritische boodschap komt duidelijk bovendrijven. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten. Zo is het geluid niet constant en laat het acteerwerk ook een beetje te wensen over. Enkel Wim Wets (vader Jozef) kon ons bekoren. Dat de humor een beetje flauw is zien we door de vingers, want als iets duidelijk is na het zien van Bovennatuurlijk nv, is dat we niet overal een slaatje uit moeten slaan.

Regie: Thomas Vanbrabant
Cast: Joris De Bruyne | Wim Wets | Mattias Goovaerts | Zander Van Campen
Speelduur: 15 minuten

Share