Bodkin Ras

Bodkin Ras

Wij zagen Bodkin Ras, een Engelstalige maar Nederlandse documentaire-achtige dramafilm over het moeizame leven in het Schotse dorpje Forres. Wat wij vinden van deze film, lees je in deze B-recensie. De film is naast de bioscoop ook te zien via Filmthuis. Kun je lekker in je luie stoel de film kijken!

Het verhaal

Bodkin Ras is een jongen die uit Nederland is gevlucht, omdat hij iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan. Dat weten we niet meteen, maar daar komen we wel achter. Het afgelegen Forres lijkt de ideale plek om onder te duiken. Hoewel aanpassen op het begin moeilijk is, lukt het hem toch, mede dankzij Eddie. Op een gegeven moment zelfs zo goed, dat zijn vriendinnetje Lily een beetje argwaan krijgt. Zou hij zijn verleden voor zich kunnen houden?

Ons eindoordeel?

Wij waren op een positieve manier verrast over het feit dat het een documentaire en film ineen was. Er speelt maar één echte acteur in de film en de overige acteurs spelen gewoon zichzelf, met bijbehorend eigen levensverhaal. De fictieve film is daardoor als het ware in de waarheid gemonteerd. De muziek is mooi, het landschap grauw maar prachtig en de verhalen die werden verteld ontroerend. Eén minpuntje, het camerawerk is vaak zo schokkerig dat je het idee hebt dat je dronken bent.

Regie: Kaweh Modiri
Cast: Sohrab Bayat | Eddie Paton | Lily Szramko
Speelduur: 79 minuten

Share

4 gedachtes over “Bodkin Ras

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.