Bloody Marie

recensie Bloody Marie

De dramafilm Bloody Marie gaat over de tekenaar Marie. Ze drinkt graag, woont op de Amsterdamse Wallen en heeft naast tekentalent ook een talent om in de problemen te raken. Wat wij van Bloody Marie vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Marie is een begenadigd tekenaar, maar door de drank haalt ze al jaren niet meer het niveau van de jaren daarvoor. Ze woont ook nog eens op de Amsterdamse Wallen, daar waar natuurlijk op elke hoek van de straat wel alcohol te krijgen is. Geld heeft ze steeds minder. Als ze vervolgens geld steelt bij één van haar buren, gaat het snel bergafwaarts met haar.

Ons eindoordeel?

Bloody Marie is typisch zo een film waarbij je een band krijgt met de hoofdpersoon, maar waarom dat is weet je niet. Marie is namelijk niet het voorbeeld van een perfecte vrouw. Alcohol, stelen en mensen voor de gek houden. En dan toch creëer je die band met haar. Dan doe je het als filmmaker toch goed. Misschien heb je wel medelijden met Marie en leef je daarom met haar mee. De flashbacks van haar dragen er ook wel aan bij.

De film is uitdagend van begin tot eind. Waarschijnlijk omdat Marie zo een ongeleid projectiel is. Zoveel talent, maar wonend op de Wallen, wat niet echt bekend staat om zijn goede naam. In het buitenland misschien, bij de hoerenlopers en feestvierende Britten, maar hier in Nederland zeker niet. De film is ook uitdagend vanwege zijn onvoorspelbaarheid. Geen moment weet je waar de film naartoe gaat. Dat ze in de penarie komt ruik ja al van een kilometer afstand, maar wat die penarie gaat zijn weet je niet.

Het einde vonden we dat betreft prachtig. Dat tekent (klein woordgrapje) haar wel als personage. Daarin zie je dat ze problemen misschien ook wel nodig heeft. Dat ze het bewust opzoekt. Alles om haar talent maar te laten ontplooien. Wat dat betreft heel slim, maar of dat ook voor haarzelf goed is betwijfelen we dan wel weer.

Bloody Marie is een film die ons wel kon bekoren. Uitdagend, onvoorspelbaar en hoe raar dat ook klinkt, een film waarin je een band opbouwt met een zelfdestructief persoon. Aanrader!

Regie: Guido van Driel | Lennert Hillege
Cast: Susanne Wolff | Dragoș Bucur | Alexia Lestiboudois | Jan Bijvoet
Speelduur: 83 minuten

Share

Wil je reageren?