Blood Machines

recensie Blood Machines

De sciencefiction Blood Machines gaat over een Kunstmatige Intelligentie die uit haar ruimteschip ontsnapt. Twee mannen gaan achter haar aan, maar worden flink tegengewerkt. Wat wij van Blood Machines vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ergens op een afgelegen planeten vechten twee groepen een strijd uit. Kunstmatige Intelligentie speelt daarbij een grote rol. Uit het ene ruimteschip ontsnapt vervolgens de Kunstmatige Intelligentie, in de vorm van een naakte vrouw. Twee mannen gaan achter haar aan, waarbij ze ook een vrouw gijzelen, die bij het schip hoorde waaruit de intelligentie ontsnapte. De mannen worden alleen op een dusdanige manier tegengewerkt, die ze niet hadden zien aankomen.

Ons eindoordeel?

De naam zegt het al, Blood Machines; machines van bloed. Machines met een ziel dus. En bloed is wat je krijgt in dit voor ons te diepzinnig futuristisch hoogstandje. Dat laatste kunnen we echt niet over klagen. De CGI is prachtig en zou zo in een blockbuster kunnen, maar het is zo jammer dat het verhaal en het acteerwerk niet zo goed is.

Een korte film – de film duurt maar 50 minuten – waarin je zoveel investeert in de CGI, verdient ook een beter verhaal. Achter dit verhaal zit een diepere betekenis, waar wij niet zoveel mee konden. Te warrig en te dromerig. Dat laatste is met opzet, maar werkte voor ons niet. Ze wilden diepgang aanbrengen, maar brachten verwarring. De Daft Punk-achtige muziek was dan wel weer passend.

Blood Machines is als het op de CGI aankomt indrukwekkend, maar het acteerwerk en het verhaal zijn dat niet. Het verschil was te groot voor ons, waardoor we in verwarring werden achter gelaten. We willen wel een kanttekening maken, want deze film verdient het om in de bioscoop te worden gezien!

Regie: Feature Film
Cast: Alexis Perrin | Celine Dornier | Seth Ickerman
Speelduur: 50 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.