Blind Willow, Sleeping Woman

recensie Blind Willow, Sleeping Woman

Waardering: 2.5 uit 5.

De geanimeerde dramafilm Blind Willow, Sleeping Woman gaat over twee mannen die lijken te bezwijken onder de druk op het werk. De ene moet met een kikker Tokyo redden, waar de ander op zoek gaat naar zijn kat. Wat wij van Blind Willow, Sleeping Woman vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Twee collega’s gaan beide een moeilijke periode in. Op kantoor is de druk hoog, waar ze beide onder lijken te bezwijken. Een van een hen, een accountant, vindt bij thuiskomst een pratende kikker op zijn stoel. Samen moeten ze Tokyo redden van de ondergang. De andere man is net verlaten door zijn vrouw en is op zoek naar zijn kat.

Ons eindoordeel?

Het is altijd knap als je een animatiefilm kijkt, waarbij je eigenlijk het idee hebt grotendeels naar een gewone film zit te kijken. Dat gezegd hebbende, is dat ook meteen het nadeel van Blind Willow, Sleeping Woman. De film is gewoontjes. Twee mannen in een midlifecrisis; what’s new. Een reusachtig, pratende kikker voegt daar niet zoveel aan toe omdat juist dat plot uitwerking mist aan het einde.

Je kunt nog zo spelen met de werkelijkheid en fantasie; je moet de kijker ook weten te boeien. Doen ze niet. Bij tijd en wijlen is hij zelfs slaapverwekkend omdat er maar geen tempo in lijkt te komen. Je kunt ook te ver doordraven in het filosoferen.

Wat je wel ziet is hoe je om kunt gaan met je midlifecrisis. We gaan we allemaal anders mee om. De ene gaat maar door, vanwege de druk, terwijl de andere voor bezinning gaat. De humor is wel te waarderen. Wel blijft onduidelijk waarom het verhaal zich in Japan afspeelt, met Japanners, maar men ondertussen wel Amerikaans spreekt. Dat zal met de Franse makers te maken hebben, die zes verhalen van Haruki Murakami hebben verfilmd in een animatiefilm en dus op zoek zijn naar een toegankelijke film. Dan opteer ik nog steeds voor Japans als taal!

Blind Willow, Sleeping Woman is een toegankelijke animatiefilm. Het verhaal weet niet te boeien door het gebrek aan tempo. En dat terwijl er een reusachtig, pratende kikker ten tonele verschijnt. De humor is zeer zeker wel te waarderen.

Regie: Pierre Földes
Cast: Michael Czyz | Jesse Noah Gruman | Shoshana Wilder
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 30-3-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.