Blind Ambition

recensie Blind Ambition

De documentaire Blind Ambition gaat over vier Zimbabwaanse vluchtelingen die mee gaan doen aan de World Blind Wine Tasting Championships. Ze hebben maar een doel, en dat is winnen. Wat wij van Blind Ambition vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Vier Zimbabwaanse vluchtelingen belandden in Zuid-Afrika. Geen van allen heeft eigenlijk verstand van wijn, maar naarmate de jaren vorstrijken, weten ze er steeds meer over. Ze besluiten als Zimbabwaans team aan World Blind Wine Tasting Championships. Ze hebben maar een doel en dat is wereldkampioen worden.

Ons eindoordeel?

Inspirerend, dat is het eerste wat bij me op komt, na het zien van Blind Ambition. En wat een opgewektheid van de heren. Deze documentaire is dan ook een echte feelgood. En waarom zouden Zimbabwanen geen goede smaakpapillen kunnen hebben? Want dat is tenslotte waar het om draait. Je oorsprong maakt nog niet eens zoveel uit, het geld dat je hebt dan weer wel!

Wijn is slechts een van de onderwerpen in deze documentaire. Eigenlijk niet eens de belangrijkste. Natuurlijk krijg je zin om wijn te drinken, maar de achtergrondverhalen doen het hem. Dromen is goed en loont. Zolang je er zelf maar in blijft geloven en je familie achter je blijft staan. Vier leuke mannen dus, met een coach die mediageil is. Die Denis is echt een man die je de kriebels geeft. Ik geef de voormalig coach van de Zimbabwanen dan ook gelijk. De beleefdheid van de vier mannen siert ze, maar ik had waarschijnlijk een fles wijn in zijn gezicht gegooid.

Blind Ambition is een inspirerende feelgood documentaire. Naast dat je zin in wijn krijgt, zijn de achtergrondverhalen van de mannen veel belangrijker. Leuk weetje, een van de heren in de film, Pardon Taguzu, is tegenwoordig sommelier bij Michelinster-restaurant Daalder in Amsterdam. Nu heb ik ook al honger, naast mijn zin in wijn.

Regie: Robert Coe | Warwick Ross
Cast: –
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum: 1-12-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.