Blade Runner 2049

recensie Blade Runner 2049De sciencefiction en thriller Blade Runner 2049 gaat over agent K. Hij moet oude Blade Runners opsporen, maar komt achter een geheim. Dat geheim kan gevolgen hebben voor de toekomst. Hij gaat opzoek naar een oude Blade Runner, Rick Deckard. Wat wij van Blade Runner 2049 vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Dertig jaar nadat de eerste Blade Runner ten tonele verscheen, spoort politieagent K andere oudere Blade Runners op. Zijn taak: ze oppakken. Hij komt bij het zoeken van één van die agenten achter een geheim dat hij zelf moet gaan oplossen. Dit om te voorkomen dat het in de toekomst een chaos wordt. Hierbij moet hij ook op zoek naar Rick Deckard, één van de eerste Blade Runners, die ook al dertig is vermist.

Ons eindoordeel?

Blade Runner 2049 is de beste film van 2017, aldus de filmbloggers van filmblogs.nl. Het duurde even voordat wij hem ook hebben gezien, maar eindelijk is het dus gelukt. Waarom dat zo lang duurde? Nou hij duurt 163 minuten. Dat is best wel lang. Daarnaast konden wij Blade Runner uit 1982 ook niet echt meer voor de geest halen. Vonden wij het ook zo een goede film, net als de meeste filmbloggers?

Goed vonden we hem zeker. Supergoed dan weer niet. Mooie flitsende beelden waren aanwezig. Niets van te zeggen. Het verhaal zit ook nog goed in elkaar, maar duurde met zijn 163 minuten wel erg lang. De handtekening van Villeneuve is ook wel duidelijk. Hij is in staat om een verhaal mysterieus te houden tot bijna het einde. Actie zat er ook zeker in, maar misschien te weinig om echt te beklijven.

Blade Runner 2049 is goed, maar niet zo goed als dat de meeste filmbloggers vinden. Kijkt lekker weg, al moet je er met zijn 163 minuten wel tijd voor maken.

Regie: Denis Villeneuve
Cast: Ryan Gosling | Ana de Armas | Harrison Ford | Sylvia Hoeks
Speelduur: 163 minuten

Share

4 gedachtes over “Blade Runner 2049

  1. Ik mis een beetje de echte waarom je het niet goed vond. Oké hij duurt lang, maar er zijn zat lange films die steengoed zijn! Ik vond ‘m overigens ook niet de beste film hoor, dus daar ben ik het mee eens. 😉

    1. Ja ik snap wel dat je dat zegt Paul, staat er niet echt goed in. Door die lengte zakte mijn aandacht wat weg. Ik vond hem soms wat saaiig doordat tussen de actiescènes in ik de scènes niet altijd een meerwaarde vond hebben.

  2. Het tempo is inderdaad een puntje van deze film en de reden dat ik ‘m na de bios niet nog een keer opgezet heb. Toch is het er wel eentje waarvan ik de beelden zo voor de geest kan halen.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.