Bird Box

recensie Bird BoxDe drama- en sciencefictionfilm Bird Box gaat over een onzichtbare kracht die voor het einde van de mensheid lijkt te zorgen. Malorie doet alles om te overleven en in veiligheid te komen. Wat wij van Bird Box vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Malorie is zwanger als een onzichtbare kracht de wereld lijkt over te nemen. Mensen die die kracht aankijken plegen daarna spontaan zelfmoord. Het enige wat je dan kunt doen is jezelf opsluiten of geblinddoekt over straat gaan. Als na vijf jaar blijkt dat de enige vluchtplek zich aan het einde van een wilde rivier bevindt, moet ze keuzes maken. De rivier overgaan is namelijk niet zonder gevaren en kan zeker niet zonder te kijken bevaren worden. Zou ze het veilig weg kunnen komen?

Ons eindoordeel?

Ja, Bird Box was echt wel spannend. Vooral omdat je het wezen nooit te zien krijgt. Geen special effects, maar je fantasie dat je moet gebruiken. Dat zorgt voor iets mysterieus en houdt de spanning hoog. Die spanning bouwt zich goed op naarmate de film vordert. Als kijker kom je ook steeds meer te weten. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar. Niet allemaal, want er blijft genoeg giswerk over.

Puntje van kritiek: het iets te zoete einde naar onze mening. Zo van, dit is het en daar moet je het mee doen. Op zich niet erg, maar het komt wel een beetje rauw op je dak. Al zou een vervolg nu ook wel mogelijk moeten zijn. Zouden ze daar al over nagedacht hebben?

Bird Box is verrassend spannend en laat je op het puntje van je stoel zitten. Mede doordat je fantasie veel moet doen. Wij houden daar wel van.

Regie: Susanne Bier
Cast: Sandra Bullock | Trevante Rhodes | John Malkovich 
Speelduur: 123 minuten

Share

4 gedachtes over “Bird Box

  1. Als je Bird Box de moeite waard vond dan moet je zeker A Quiet Place gaan kijken; niet voor niets dat deze twee films in veel recensies met elkaar vergeleken worden.

    Een vergelijking vind ik overigens in het voordeel van A Quiet Place uitvallen want hoewel Bird Box erg sterk begon vond ik de film wel te lang duren en bleven teveel dingen onverklaard (waarom plegen die extremisten geen zelfmoord terwijl zij ook de entiteiten zien)?

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.